Αντώνης Καμπουράκης στον RV: “Λατρεύω τη Ρόδο, είμαι ερωτευμένος με την Αυτοδιοίκηση” (audio)

"Μας χωρίζει άβυσσος από τις άλλες παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο. Η αγάπη μου για το νησί φαίνεται. Πρέπει οι πολίτες να εξουσιοδοτήσουν την καλύτερη δημοτική αρχή για την επόμενη μέρα", δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου

Ο Δήμαρχος Ρόδου κι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Με δύναμη για τη Ρόδο”, Αντώνης Καμπουράκης, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Real Voice 99.5 και την εκπομπή “Πρωινό Εξπρές” με τη Ρένα Παυλάκη, τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Ευδιάθετος ο κ. Καμπουράκης σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, μίλησε για όλα τα ζητήματα, σε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του, αλλά και το σχεδιασμό της επόμενης μέρας, για τις προκλήσεις, τις περιστάσεις, στο ισχυρό ψηφοδέλτιο του που απαρτίζεται από 492 πρόσωπα, στα λάθη που έγιναν σε πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά και τον βρώμικο πόλεμο που δέχθηκε ο ίδιος κατά την περίοδο των πυρκαγιών στη Ρόδο.

Είναι η γιορτή της Δημοκρατίας οι εκλογές, τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

Ερωτηθείς ο Δήμαρχος Ρόδου αν δυσκολεύτηκε στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του, λόγω του υπέρογκου αριθμού των υποψηφίων, απάντησε “όχι καθόλου. Θεωρώ ότι έχουμε το μεγαλύτερο και καλύτερο συνδυασμό με 492 άτομα υποψηφίους. Αντίθετα είμαι ευτυχισμένος που πολλά πρόσωπα ήρθαν για να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιό μας. 50-70 άτομα δεν καταφέραμε δυστυχώς να είναι μέσα λόγω πληρότητας και ζητώ μία συγγνώμη που δεν συμπεριελήφθησαν. Υπάρχει μία μεγάλη διαφορά της δικής μας παράταξης έναντι των άλλων”.

Αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε είναι να παρουσιάσουμε αυτό που έχει ανάγκη ο Ροδίτης και η Ροδίτισσα και αυτό είναι η ειδοποιός διαφορά της δικής μας παράταξης από τις άλλες, διορθώνοντας λάθη και υπηρετώντας το ροδιακό λαό κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι ανθρώπινο να ξεχνάει κανείς τις δύσκολες περιόδους που έζησε (πανδημία, κρίση που είχε να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία). Και παράλληλα η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου μας ανάγκαζε τότε να μη βλέπουμε μόνο τη Ρόδο, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά.

Έχουμε γράψει στο βιογραφικό μας πράγματα, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε εκεί στα δύσκολα. Είναι ανθρώπινο να έχουν γίνει λάθη, όπως το ότι δεν έπρεπε να δώσω μεγάλες δυνατότητες σε συγκεκριμένα άτομα, αυτό ήταν ένα πολιτικό λάθος.

Στην καθαριότητα ο κ. Καμπουράκης επισήμανε ότι θα μπορούσε να είχε επιταχυνθεί η διαδικασία, όμως με τη νέα σύμβαση πλαίσιο ομαλοποιείται η κατάσταση. “Λάθη έγιναν στην καθημερινότητα. Έχει πολλά να βελτιώσει η καθημερινότητα. Είχαμε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να ακούσουμε τον κόσμο, που μας έδωσε και κάποιες προτάσεις. Τα βλέπω ως πρόκληση αυτά τα προβλήματα, που πρέπει να υλοποιηθούν την επόμενη ημέρα. Δέσμευση μας είναι ότι η αστική ανάπλαση είναι επιβεβλημένη”, όπως είπε.

Μας χωρίζει άβυσσος από τις άλλες παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο

Έγιναν πάρα πολλά βέβαια σημαντικά επί δικής μας θητείας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αν θυμηθείτε πως ήταν το Εθνικό Θέατρο, θυμάστε ότι όλες οι παλιές αντιμετωπίσεις, είναι παράδειγμα προς αποφυγή.

Ο κ. Καμπουράκης ανέφερε επίσης ότι “Είναι πολύ μεγάλο το νησί της Ρόδου για να είναι ένας Δήμος. Θα ήθελα να είμαι καθημερινά κοντά σε όλους τους πολίτες, αλλά είναι πολύ δύσκολο, γιατί το νησί είναι πολύ μεγάλο για έναν Δήμαρχο. Η δύναμη στους Προέδρους που είναι κοντά στους πολίτες σε κάθε σημείο του νησιού”.

Για τις χυδαίες επιθέσεις που δέχθηκε κατά την περίοδο των καταστροφικών πυρκαγιών, ο κ. Καμπουράκης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι  “όλοι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν τις διαφωνίες τους. Η διαφωνία μου είναι πολιτική, να μην καπηλεύονται κάποιοι τον πόνο αυτών των ανθρώπων που επλήγησαν. Δικαίωμά τους να εκφρασθούν οι πολίτες που υπέστησαν ζημιά. Είναι κακοήθεια η πολιτική εκμετάλλευση πάνω στα καμένα”.

Ο Δήμαρχος Ρόδου ερωτήθηκε σε ανθρώπινο επίπεδο ποιες ήταν οι στιγμές που τον συγκίνησαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, λέγοντας ότι “είναι τόσες πολλές οι καλές στιγμές! Μοιραζόμαστε κοινές αξίες με τους πολίτες. Η αγάπη μου για το νησί φαίνεται. Πρέπει οι πολίτες να εξουσιοδοτήσουν την καλύτερη δημοτική αρχή για την επόμενη μέρα, γιατί άνοιξαν και ανοίγουν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και πρέπει να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης. Συνεχίζουμε καλύτερα, έχουμε μεγάλη επίγνωση του τι λέμε”.

492 υποψήφιοι και μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να έχω γι΄αυτούς τους ανθρώπους για να προσφέρουμε στον κάθε πολίτη μία καλύτερη καθημερινότητα και με τη ροδίτικη αγκαλιά, όπως την εκπέμψαμε στις φωτιές, να προβάλουμε τη Ρόδο μας ακόμη περισσότερο, όπως την ονειρευόμαστε.

Ο κ. Καμπουράκης θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί τη ΔΕΥΑΡ, το βιολογικό καθαρισμό στο Βόδι και στις 7.30 το απόγευμα θα  πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο Καλλιθέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα