Αντ. Γιαννικουρής: Καθοριστική η συμβολή του ΤΕΕ στη συνάντηση με τον Γ. Αμυρά, για τους δασικούς χάρτες

Σε σύσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, τον Γενικού Γραμματέα Δασών καθηγητή Κωνσταντίνου Αραβώση και την Γενική Διευθύντρια Δασών κα Αρτέμιδα Αλεξιάδου, συμμμετείχε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Αντώνης Γιαννικουρής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Παναγιώτης Τσιράκος και η εκπρόσωπος του Τομέα Χωροταξίας|ΤΕΕ Δωδεκανήσου Ελευθερία Βασιλειάδη, για τους Δασικούς χάρτες στην Δωδεκάνησο έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου στο κτήριο της ΠΝΑι.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου, παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά την ανάρτηση της τροποποίησης που ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δασών στις 03-02-2022 και κατέθεσαν προτάσεις για την επίλυσή τους (σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. 70|28-02-2022 υπομνήματος προτάσεων βελτίωσης των δασικών χαρτών του ΤΕΕ Δωδεκανήσου προς την αρμόδια Γενική Γραμματεία).

Ακολούθως, αναλύθηκαν από την κα Βασιλειάδη σε βάθος τα θέματα που τέθηκαν στα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου, ώστε να προσδιοριστεί η διαδικασία και ο τρόπος που σε υπηρεσιακό επίπεδο και σε επίπεδο αποφάσεων-εγκυκλίων θα επιλυθούν.

Αποφασίστηκαν και θα ανακοινωθούν άμεσα:

1. Νομοθετική ρύθμιση για παράταση υποβολής αντιρρήσεων σύμφωνα με το αίτημα του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

2. Ειδική εγκύκλιος για να ξεπεραστεί το θέμα της Σύμης σε σχέση με το ιδιοκτησιακό (ένταξη στο αρθ. 62) και την αναμόρφωση του δασικού χάρτη.

3. Για εξαγορές, δασωμένους αγρούς και εκχερσωμένες εκτάσεις, δασικά αυθαίρετα λύσεις δίδονται στο νέο νομοθετικό πλαίσιο του ΥΠΕΝ, που αναμένεται να εκδοθεί εντός των προσεχών ήμερων.

Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου κρίνει τα αποτελέσματα της σύσκεψης θετικά, ενώ θα είναι σε συνεχή συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και με τη Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου, για να συνδράμει σε γνωστικό και τεχνικό επίπεδο.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να διασφαλισθεί η έγκαιρη εφαρμογή των οδηγιών που θα αποφασισθούν, αφενός διότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά για το Υπουργείο και αφετέρου βάσει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της χώρας, το 90% των αναμορφωμένων δασικών χαρτών της γεωγραφικής επικράτειας πρέπει να κυρωθεί έως τον Ιούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα