Άννα Παγκά στον RV: Η φαρμακευτική κάνναβη μου έδωσε πίσω τη ζωή μου (audio)

Η Ροδίτισσα - πρώτη Ελληνίδα στην οποία συνταγογραφήθηκε η φαρμακευτική κάνναβη στη χώρα μας - σε μια προσωπική μαρτυρία: " Δεν άντεχα τους πόνους. Ήθελα να βάλω τέλος στη ζωή μου."

Σε μια συγκλονιστική μαρτυρία για τον Γολγοθά που ανέβηκε από το 2017, όταν χτυπήθηκε από την επώδυνη ψωριασική αρθρίτιδα, προχώρησε σήμερα η Ροδίτισσα Άννα Παγκά, μιλώντας στο Πρωινό Xpress με τη Ρένα Παυλάκη.

Η αναζήτησή της για ανακούφιση από τους φρικτούς, συνεχείς πόνους που την έκαναν να θέλει να δώσει τέλος στη ζωή της, αφού οι συμβατικές θεραπείες όχι μόνο απέτυχαν,  αλλά είχαν ως παρενέργεια την εμφάνιση καρκίνου, την οδήγησε στα φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης. Διστακτική και επιφυλακτική στην αρχή, άρχισε να κερδίζει πίσω τη ζωή της, μέρα με τη μέρα. Η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα της έδωσε χαρά και ανακούφιση, αφού τώρα μπορεί να προμηθεύεται χωρίς δυσκολία το “φάρμακο” που της έδωσε πίσω τη ζωή της.

Σήμερα, ζώντας πάντα με τον “δράκο που κοιμάται μέσα μου” όπως λέει,  αλλά σε ρυθμούς απολύτως φυσιολογικούς,  έχει γίνει η πρέσβειρα της φαρμακευτικής κάνναβης, με αποστολή να βοηθήσει και άλλους ασθενείς  να ανακουφιστούν από τον χρόνιο πόνο και εν γένει από τις επιπτώσεις των χρονίων ασθενειών, κερδίζοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής, χωρίς παρενέργειες και εθισμούς.

Για την εμπειρία της  και για τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα της , βοηθώντας την να ξεπεράσει φόβους και προκαταλήψεις και να εμπιστευθεί την φαρμακευτική κάνναβη, η Άννα Παγκά , ολοζώντανο παράδειγμα των όσων μπορεί αυτή να επιτύχει είτε μόνη της είτε σε συνδυασμό με τις συμβατικές θεραπείες και πάντα με ιατρική συμβουλή και παρακολούθηση, έχει γράψει ένα βιβλίο, την ΝΑΑΝ.   “Είναι ο καθρέφτης του ΑΝΝΑ και μιλάω ανοιχτά για την ιστορία μου. Όταν έχεις περάσει από τέτοια περιπέτεια δεν έχεις δικαίωμα να το κρατήσεις κρυφό. Έπρεπε να το πω μήπως και βοηθήσω κι άλλους. Αυτό ήταν το στοίχημά μου, αν κι ένας άνθρωπος σταματήσει να πονάει και μπορεί και κοιμάται, έχω κερδίσει» αναφέρει.

Ακούστε την εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα