Αναζητείται λύση στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης, στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Πρωτοβουλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα, για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης που αποτελεί μάστιγα κυρίως για τις νησιωτικές περιοχές.

Την Τετάρτη το απόγευμα στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής θα βρίσκονται ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Δασών, κ. Ευάγγελος Αραβώσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, αλλά και εκπρόσωποι φορέων, προκειμένου να αναζητηθούν οι βέλτιστες λύσεις ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάνος Κόνσολας έχει ήδη καταθέσει συνολική πρόταση που περιλαμβάνει αλλαγές και βελτιωτικές παρεμβάσεις στο ισχύον θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν και καθιστούν αναποτελεσματικές και ανεφάρμοστες ορισμένες διατάξεις του.

Ο κ. Κόνσολας έχει προτείνει εναλλακτικές προτάσεις, όπως :

– Η δημιουργία χρηματοδοτικού προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων ζώων για τους δήμους, προκειμένου να προσλάβουν προσωπικό και να δημιουργήσουν σταυλικές εγκαταστάσεις, ιδιαίτερα οι μικροί νησιωτικοί δήμοι.

– Η επανίδρυση της Αγροφυλακής ή η ενίσχυση του προσωπικού και των αρμοδιοτήτων της Δασικής Υπηρεσίας προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα αστυνόμευσης και επιβολής προστίμων για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα.

– Η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δημιουργίας αλλά και βελτίωσης βοσκοτόπων.

– Η εκχώρηση της αρμοδιότητας επιβολής προστίμων στους δήμους, οι οποίοι θα συνεργάζονται για αυτό το σκοπό με την Ελληνική Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα