Ανακοινώθηκε η ίδρυση του Aκτινοθεραπευτικού Tμήματος στο Nοσοκομείο Ρόδου (audio)

Γ.Χατζημάρκος: "Η ανέγερση Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ήταν όνειρο όλων μας. Ενα ακόμα όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά"

Την ίδρυση ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ανακοίνωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας , Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος,, υπάρχουν έτοιμες και εγκεκριμένες η κτηριολογική μελέτη, η αρχιτεκτονική μελέτη, η στατική μελέτη και η μελέτη ακτινοπροστασίας που ήταν προαπαιτούμενες για την λειτουργία του τμήματος το οποίο θα στεγαστεί σε χώρο 1360 τ.μ. στο νοσοκομείο του νησιού σε κτήριο που θα ανεγερθεί. Να σημειωθεί, ότι η ίδρυση ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου,αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας μας.

Η Υπουργός ανέφερε ότι τα νεώτερα δημογραφικά στοιχεία επιτρέπουν πλεόν την δημιουργία Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος, ενώ συνυπολογίστηκε και η λειτουργία του ξενώνα που μπορεί να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των νησιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το θέμα ετέθη και στην χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, οπότε και οριστικοποιήθηκε η σχετική ανακοίνωση.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

O Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ .Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:

Η ανέγερση Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ήταν όνειρο όλων μας. Ένα ακόμα όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά
Χωρίς να είμαι σίγουρος αν μπορώ ή αν μου επιτρέπεται να ξεχωρίσω ένα έργο ανάμεσα στα 500+ που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην βελτίωση της ζωής μας, θα το κάνω.
Γιατί, όλα γίνονται όταν υπάρχει πυξίδα, σχέδιο, επιμονή, σοβαρότητα και συνεργασία με όλες τις δυνάμεις, ενός τόπου, που μπορούν και επιθυμούν να παλέψουν δημιουργικά

 

 

Ακούστε εδώ ολόκληρη την τοποθέτηση της Μίνας Γκάγκα για την Υγεία στο Νότιο Αιγαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα