Αφιέρωμα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης Deutsche Welle, για το νησί της Χάλκης (video)

Ειδικο αφιέρωμα 15 περίπου λεπτών από ένα απο τα μεγαλύτερα Μέσα Μαζικης Ενημερωσης του κόσμου, της Γερμανικής Δημόσιας Τηλεόρασης Deutsche Welle, για το Νησί της Χάλκης.

Σε συνεργασία με το Δήμο Χάλκης υπο τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Ανάπτυξης Βασίλη Ρουσσάκη, η Deutsche Welle προχώρησε σε ένα εκτενές αφιέρωμα το οποίο αναφέρεται στον μετασχηματισμό της Χάλκης σε «Έξυπνο» – πράσινο νησί, πρότυπο αειφορίας, ενεργειακής αυτονομίας, ψηφιακών καινοτομιών και πράσινης κινητικότητας , το οποίο θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές στην Γερμανία, στην Ευρώπη και γενικά σε όλη την υφήλιο.

“Υπέροχη φύση, καταγάλανα νερά, παραδοσιακές πέτρινες κατοικίες, άψογη κουζίνα και περίφημη φιλοξενία: Υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς το νησί της Χάλκης”, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Η χρήση οικονομικής, πράσινης ενέργειας για τις μετακινήσεις και τις ευρύτερες δραστηριότητες του νησιού, θα αναδείξει τη Χάλκη σε ένα διεθνές πρότυπο που θα οδηγήσει στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση και στην πλήρη απανθρακοποίηση του νησιού.
Αυτό θα επιτευχθεί με ένα πλαίσιο ενεργειακής δημοκρατίας με μπροστάρη την Ενεργειακή Κοινότητα, της οποίας μέλη είναι ο Δήμος και κάτοικοι του νησιού της Χάλκης.

Με τη βοήθεια του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού – Net Metering – η ευρύτερη κοινωνία της Χάλκης θα έχει σημαντικό οικονομικό όφελος.

Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη είναι ο βασικός στόχος του Δήμου Χάλκης και απαιτεί τη συμμέτοχη όλων μας.

Η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία διαμορφώνει με αισιοδοξία τις ισορροπίες σε έναν μικρό τόπο της Ελλάδας μας.

Η ανάγκη για σύγχρονες πολιτικές που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, η στήριξη των επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων, ο σεβασμός και η αξιοποίηση του αστικού χώρου, η βελτίωση των υποδομών μας είναι μερικές από τις μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, συντονισμένα και αποτελεσματικά.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Χάλκης:

Για την Δημοτική Αρχή το μέτρο επιτυχίας δεν καθορίζεται μόνο από τον αριθμό των επισκεπτών η τα παραγόμενα έσοδα άλλα ταυτόχρονα λαμβάνει σοβαρά υπόψη ευρύτερες μεταβλητές, όπως είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και η αξία που δημιουργείται για την τοπική κοινωνία του νησιού μας, η ικανοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών, η ποιότητα ζωής και ευημερία, η περιβαλλοντική διαχείριση και η προστασία των φυσικών και πολιτιστικών αγαθών του τόπου μας.
Ο Δήμος Χάλκης ευχαριστεί θερμά τον Γερμανό Δημοσιογράφο κο. Gerhard Sonnleitner και την ομάδα του για ένα πραγματικά αληθινό ρεπορτάζ που αφορά το νησί της Χάλκης και τους ανθρώπους του.
Επισης τα θερμά μας συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες του αφιερώματος για τις ειλικρινείς και ρεαλιστικές απαντήσεις τους στους δημοσιογράφους του Γερμανικου καναλιού.
Ενα νησί της χώρας μας προοδεύει και βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων του, με κύριους πρωταγωνιστές τα ίδια τα μέλη της κοινωνίας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα