Ζαχ. Ζούπης στον RV: Ξεκίνησε η πορεία αποσύνθεσης του ΣΥΡΙΖΑ – Το κόμμα αναζητούσε μέσα στην απελπισία του έναν “Μεσσία” (audio)

“O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βιώσει και άλλες δραματικές στιγμές, είναι μία διαλυτική κατάσταση, καθώς βρίσκεται σε αποσύνθεση. Μετά από τα όσα έχουν συμβεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι λογικό το ΠΑΣΟΚ να βρεθεί σε μία δεύτερη θέση”. Αυτό δήλωσε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη ο Ζαχαρίας Ζούπης, διευθυντής ερευνών της εταιρίας δημοσκοπήσεων Opinion Poll.

  • Της Νατάσας Παμπρή

“O ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσε μέσα στην απελπισία του έναν “Μεσσία”, η συνταγή όμως δεν έπιασε. Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την εκλογή του, όταν ήρθε η ώρα να χειρισθεί τα πολιτικά θέματα, συνέχισε να οδηγεί το κόμμα σε αποσύνθεση”, είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τη διάσπαση και τις τελευταίες εξελίξεις, το πιο πιθανό είναι να περάσει το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα, εκτιμά ο διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, χωρίς να αποκλείει να περάσει το ΚΚΕ σε διψήφια ποσοστά, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφια… Ακόμα, ο κ. Ζούπης εκτιμά ότι ένα τμήμα των 930.000 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο θα επιλέξει πλέον να τηρήσει αποστάσεις ασφαλείας από το κόμμα, αλλά και συνολικά από τις πολιτικές διεργασίες, ενώ εξηγεί γιατί δεν υπάρχει ζωτικός χώρος για το νέο κόμμα στα αριστερά του.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο σταθμό μας, «ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό και στις βουλευτικές εκλογές και συνετρίβη, λόγω της αντίληψής του περί λαίκισμού, μηδενισμού στα πάντα, λόγω του ότι δε μπόρεσε να αναγνώσει τη νέα πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα προϊόν κρίσης. Ουσιαστικά άρπαξε την ευκαιρία, με αρκετό λαϊκισμό τύπου θα σκίσω τα μνημόνια, θα με βλέπουν στην Ευρώπη και θα τρέμουν, θα τα διαπραγματευθώ όλα,  βρέθηκε να παίρνει 36,5%, κυβέρνησε, ηττήθηκε με 8,5 μονάδες και το χειρότερο γι΄αυτόν ότι τότε η κοινωνία του έστειλε ένα μήνυμα ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι, δεν σου στέλνω κατευθείαν κόκκινη κάρτα, όμως σκέψου πως πορεύεσαι. Αυτό δεν το αξιοποίησε και συνέχισε και με μία αντίληψη ώριμου φρούτου”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Ζούπης επισήμανε ότι η εκλογή Κασσελάκη είναι προϊόν διεξόδου, δηλ ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ από τη μία δεν πειθόταν από τα παλιά στελέχη και ουσιαστικά να αναζητούσε έναν Μεσσία. Μεσσίες όμως δεν υπάρχουν στην πολιτική, γι΄αυτό και παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν. Ο κ. Κασσελάκης κέρδισε στηριγμένος σε μία επικοινωνιακή καμπάνια, ο νέος, ο χαμογελαστός που κάτι θέλει να αλλάξει, αποφεύγοντας να μιλήσει και πάρα πολύ πολιτικά. Όταν ήρθε η ώρα να χειρισθεί τα θέματα και ως Πρόεδρος ουσιαστικά συνέχισε να οδηγεί το ΣΥΡΙΖΑ σε μία αποσύνθεση. Είναι αποκρουστικό και για τα στελέχη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα