Υπόμνημα του Ε.Κ.Ρ. προς τον Πρωθυπουργό

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Το νησί μας τις τελευταίες ημέρες έζησε τραγικές στιγμές με τις πυρκαγιές να κατακαίουν δάση, ζώα και περιουσίες δημιουργώντας τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή.

Η πολιτεία οφείλει να μην απογοητεύσει τους χιλιάδες εργαζόμενους που έδωσαν τη μάχη στα μέτωπα της φωτιάς για να σώσουν τα σπίτια τους αλλά και τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν καθώς και στα κέντρα φιλοξενίας των επισκεπτών του νησιού που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία.

Παρακαλούμε πολύ να υιοθετήσετε τις παρακάτω προτάσεις – θέσεις μας:

 • Προς τους εργοδότες να καταβληθούν όλα τα ημερομίσθια προς τους εργαζόμενους οι οποίοι έλειψαν από τις εργασίες τους είτε για εθελοντισμό είτε γιατί είναι πυρόπληκτοι είτε γιατί αναγκάσθηκαν να εκκενώσουν των χώρο κατοικίας ή εργασίας τους.
 • Για τους ξενοδοχοϋπάλληλους να διατηρηθεί ο ίδιος αριθμός εργαζομένων ασχέτως πληρότητας και να συνεχίσουν να καταβάλλονται οι μισθοί βάση της Τ.Κ.Σ.Σ.Ε.
 • Να γίνει υποχρεωτική η επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων επισιτισμού – ξενοδοχοϋπαλλήλων για το 2024.
 • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας – αποδοχές όλων των εργαζομένων σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις.
 • Να απαγορευθεί οποιαδήποτε καταγγελία σύμβασης εργασίας μέχρι τη λήξη της σεζόν και να μην τις δέχεται το «Εργάνη».
 • Κρίνετε επιτακτική η παράταση του επιδόματος ανεργίας των εποχικά εργαζομένων στους πέντε μήνες.
 • Να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις για να καλύψουν το εργατικό κόστος, ώστε να μη δοθεί κανένα κίνητρο για απολύσεις.
 • Να μην ενταχθεί καμία επιχείρηση είτε αυτή είναι εποχικής λειτουργίας είτε είναι ετήσιας λειτουργίας σε κανένα ευεργετικό μέτρο αν προβούν σε απολύσεις προσωπικού.
 • Να ενταθούν οι έλεγχοι από τους κρατικούς μηχανισμούς και να είναι σε επιφυλακή, ώστε να αποφευχθούν αντεργατικές συμπεριφορές με αφορμή την έκτακτη ανάγκη που ζει το νησί μας.
 • Η κρίση αυτή επιβάλλει την Σύσταση άμεσα τμήματος τεχνικής επιθεώρησης εργασίας στη Ρόδο για να ελεγχθούν όλες οι επιχειρήσεις για πυρόσβεση και σχέδια εκκένωσεις των επιχειρήσεων και πρωτίστως για την υγιεινή & ασφάλεια όλων των εργαζομένων που εργάζονται σε αυτές.
 • Η καταστροφή του νησιού μας να μη γίνει δικαιολογία για οποιονδήποτε θέλει από εδώ και πέρα να ξεπλείνει ή να καταστρατηγήσει δικαιώματα των εργαζομένων ή να διαγραφούν χρέη και εισφορές επιτήδειων επιχειρηματιών.
 • Επιπλέον στα γενικότερα μέτρα που θα παρθούν για τις καταστροφές στο αγροκτηνοτροφικό σκέλος να μην υπάρξει καμία εξαίρεση για τους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν και μία δεύτερη ενασχόληση σε αυτό τον κλάδο.

Ευελπιστούμε για την άμεση ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα μας και είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Για την Διοίκηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                               ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα