Υπό έλεγχο τέθηκε το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή του Αίθωνα

Ισχυρές δυνάμεις και εθελοντές παραμένουν στην περιοχή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων

Υπό έλεγχο τέθηκε το μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο τα ξημερώματα στην περιοχή του Αίθωνα , μετά από έγκαιρη και συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, οι εθελοντές και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας σε Δήμο και Περιφέρεια.

O υφυπουργός Ναυτιλίας Νησιωτικής Πολιτικής κ.Γιάννης Παππάς με ανάρτηση του στα social media αναφέρει τα εξής:

“Ενημέρωση σχετικά με την πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή του Αιθωνα Αρχαγγέλου. Υπάρχουν δύο μέτωπα τα οποία αντιμετωπίζονται με όλες τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής του νησιού, τα οχήματα του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κι επιπλέον συνδράμουν εθελοντές με δικά τους οχήματα. Έπειτα από επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Πολιτικης Προστασίας κ. Βασιλη Κικίλια και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο , ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα εφόσον χρειαστεί να επέμβουν εναέρια μέσα τις πρώτες πρωινές ώρες.”

Λίγα λεπτά αργότερα ο υφυπουργός σημείωσε ότι η φωτιά στον Αίθωνα έσβησε δίνοντας έτσι συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό.

Στην περιοχή παραμένουν πάντως ισχυρές δυνάμεις και εθελοντές για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

 

Στο σημείο βρίσκεται ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι  δημοτικών κοινοτήτων.

 

 

Φωτο Δεσποτάκης Γιώργος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα