Ξεπέρασε κάθε όριο ο Μπαχτσελί: Δικά μας πλέον τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Ξεπερνάει κάθε όριο η προκλητική ρητορική της Άγκυρας. Την «σκυτάλη» πήρε σήμερα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο οποίος δήλωσε ότι τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ανήκουν πλέον στην Τουρκία.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν έκανε την συγκεκριμένη τοποθέτηση κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του (ΜΗΡ).

«Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες. Στην Ελλάδα μάλιστα παρέμεινε μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών. Σύμφωνα με το 13ο άρθρο αυτής της συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δόθηκαν στη χρήση της Ελλάδας, χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα. Η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα» είπε ο Μπαχτσελί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Συνεχίζοντας τους ακραίους ισχυρισμούς του, τόνισε πως «ανακοινώνω στον κόσμο, δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, θα τυφλώσουμε όσους διεκδικούν τα δικαιώματά μας και τον νόμο μας. Δικαίωμα σημαίνει τιμή».

Δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά του και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός χτύπησε το τσεκούρι στην πέτρα, δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε τον Θεό, έχουμε το έθνος μας, έχουμε νίκες να φτάσουμε» είπε ο Μπαχτσελί στο ακραίο παραλήρημά του.

enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα