Ξεκινάει η κατασκευή του 2ου κυττάρου ΧΥΤΥ και της μονάδας κομποστοποίησης Καρπάθου

Εγκρίθηκε από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ την Παρασκευή 30/12/2022, το σχέδιο σύμβασης και η διαδικασία ανάθεσης για το υποέργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2ου ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΧΥΤΥ και ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ».

Πρόκειται για την Πράξη «Ολοκλήρωση 2ου Κυττάρου ΧΥΤΥ Καρπάθου και προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων» συνολικού προϋπολογισμού «2.253.809,58€» (με ΦΠΑ 24%). Ποσό ίσο με 1.278.965,01€ χωρίς ΦΠΑ αφορά στην κατασκευή του έργου και αποτελεί τη Συνολική και Επιλέξιμη Δημόσια Δαπάνη, ενώ ποσό ίσο με 974.844,57€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% αφορά στη λειτουργία του έργου για 6 χρόνια και στην ιδιωτική συμμετοχή του ΚτΕ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ακολουθήθηκαν τα παρακάτω απαραίτητα βήματα:

1) Λύση της σύμβασης με τον εργολάβο ο οποίος είχε αναλάβει την κατασκευή του έργου το 2014 το οποίο όμως κατόπιν απεντάχθηκε και σταμάτησε στα χωματουργικά ( 2020 )

2) Σύνταξη και υποβολή νέου φακέλου στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ για ένταξη εκ νέου του έργου ( 2020 )

3) Χρηματοδότηση του Δήμου Καρπάθου για την κατασκευή του έργου και την λειτουργία του για 6 χρόνια ( 2021 )

4) Μεταφορά των χρημάτων από τον Δήμο , με προγραμματική σύμβαση , στο νεοσυσταθέντα ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ( 2021 )

5) Δημοπράτηση του έργου από τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ( 2022 )

6) Πρακτικό προσωρινού αναδόχου και αποστολή για προσυμβατικό έλεγχο της διαδικασίας στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ (2022)

7) Έγκριση της σύμβασης και της διαδικασίας ανάθεσης του έργου στην ανάδοχο εταιρεία μετά τον προσυμβατικό έλεγχο
Υπογραφή με τον ανάδοχο κι έναρξη εργασιών

“Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη μας Γιώργο Χατζημάρκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτού Χρήστο Γαμβρούδη για την αγαστή συνεργασία στην συμβασιοποίηση του σοβαρού για τον τόπο μας έργου.
Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η συνεργασία Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης είναι η μόνη οδός στο να παράγεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επίσης αποτελεί δικαίωση για το εγχείρημα της δημιουργίας του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, το οποίο σαν Δήμος Καρπάθου υποστηρίξαμε με θέρμη, φορέα που θα αποτελεί από εδώ και στο εξής τον βασικό πυλώνα της περιβαλλοντικής αναβάθμισης των νησιών μας”, αναφέρει σε δήλωσή του ο  Δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Νισύριος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα