Βάσω Πη στον RV: Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για τη συγκοινωνία – Αρνούνται να ακούσουν τις προτάσεις μας και να τ’ αποτελέσματα (audio)

Εμείς ως δημοτική αρχή είχαμε καταθέσει έναν προγραμματισμό ως προς τις προσλήψεις με κυλιόμενες συμβάσεις με προσλήψεις τον Νοέμβριο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα κενό. Ο προγραμματισμός έγινε αποδεκτός και απ’ τις ερχόμενες διοικήσεις του κ. Καλλούδη και της κ. Τελλή.

Περνώντας όμως στη νέα φάση μετά της κατάργησης των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαιου άρα και της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, η μετάβαση ήταν αποτυχημένη. Ο Δήμος Νισύρου και της Ρόδου κατάφεραν να αλλάξουν τον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργία και να σώσουν την Συγκοινωνία τους.

Δεν θα λυθεί το θέμα με την επαναφορά νομικών προσώπων, αλλά με το να αποφασίσει ο Δήμος επιτέλους να αλλάξει τον ΚΕΛ. Αντί αυτού παίρνουν απόφαση για δίμηνες προσλήψεις. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν υπάρχει ένας σχεδιασμός για την συγκοινωνία.

 

Καλεσμένη της εκπομπής «Real Kos» με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε η Δημοτική Σύμβουλος και στέλεχος της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Αλλαγής» κυρία Βάσω Πη συζητώντας για το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών, τα ελλιπή δρομολόγια, τα παράπονα των συμπολιτών μας, καθώς και τις προτάσεις της Δυνάμεως Αλλαγής για την εξομάλυνση του ζητήματος.

«Το ζήτημα των συγκοινωνιών πάντα ήταν ένα μεγάλο θέμα για το νησί μας, με τα προβλήματα που είχε κι όλα αυτά που χρειάζεται να γίνουν για να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για τον τόπο μας. Μπορεί ως κοινωνία να μην έχουμε τόσο καλλιεργημένη την κουλτούρα των συγκοινωνιών, αλλά υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που εξαρτώνται, όπως μαθητές, ηλικιωμένοι και τουρίστες. Είναι ένα θέμα που εκ των πραγμάτων δημιουργεί τεράστια ζητήματα ακόμα και στον εμπορικό κόσμο του νησιού μας, απ’ τη στιγμή που οι επισκέπτες μας, μένουν εγκλωβισμένοι στα ξενοδοχεία μην μπορώντας να επισκεφθούν την πόλη εάν δεν βρουν ταξί», μερικά απ’ όσα δήλωσε η κ. Πη.

Για τις προσλήψεις που ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο Δήμος η κυρία Πη δήλωσε τα εξής: «Η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δίμηνες προσλήψεις. Τη στιγμή που οι οδηγοί είναι μια περιζήτητη επαγγελματική κατηγορία που μάλιστα αμοίβεται παχυλά στον ιδιωτικό τομέα, θέλουν να μας πούν ότι θα βρουν οδηγούς για 2 μήνες με μισθούς δημοσίου; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πόσο μάλλον τέλη Μαΐου».

Όσον αφορά το τι θα μπορούσε να βελτιώσει την σημερινή κατάσταση, η κυρία Πη δήλωσε τα εξής: «Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με ένα σημαντικότατο κέρδος για το νησί, εάν είχαν φροντίσει νωρίτερα. Διαρκώς αποδυναμώνεται ο Δήμος από τα έσοδά του κι απ’ τα αναπτυξιακά εργαλεία. Εδώ και τώρα πρέπει να ψηφιστεί ένας εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας ο οποίος θα λύσει τα χέρια του Δήμου και ως προς τις προσλήψεις και ως προς τα έσοδα κι εν πάσει περιπτώσει  θα μπορούσαν σε συνεργασία με άλλους τουριστικούς φορείς να αναζητήσουν λύσεις για τις ώρες αιχμής όπως είχε γίνει παλαιότερα με το λεωφορείο τύπου φυσαρμόνικα. Λύσεις υπάρχουν, προτάσεις υπάρχουν. Αρνούνται να συζητήσουν το οτιδήποτε και να τ’ αποτελέσματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα