Βασίλης Υψηλάντης: Τρομάζει τους πάντες η ακρίβεια – Λαμβάνει μέτρα η Κυβέρνηση για τα νοικοκυριά

“Τρομάζει όλους η ακρίβεια και είναι μια αγωνία την οποία βιώνουμε όλοι”, παραδέχθηκε μιλώντας στον Real Voice ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ και Κοσμήτορας της Βουλής, Βασίλης Υψηλάντης, κληθείς να σχολιάσει την εκτόξευση των τιμών στη διατροφική αλυσίδα, στα καύσιμα και στους λογαριασμούς του ρεύματος, που έχουν γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ο κ. Υψηλάντης τόνισε ότι η Κυβέρνηση λαμβάνει δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και παράλληλα ζητά από την Ευρώπη να πάρει θέσεις, ώστε οι όποιες αποφάσεις να μην επηρεάσουν οποιαδήποτε μέτρα που θα πρέπει να είναι καθολικά. «Υπάρχουν φορολογικές ελαφρύνσεις και η ελπίδα ότι σύντομα θα τελειώσει αυτή η κατάσταση», είπε σχετικά ο βουλευτής.

«Η κυβέρνηση προχωρά σε νέα δέσμη μέτρων εστιάζοντας στους πιο ευάλωτους συμπατριώτες μας, σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» ανέφερε μεταξύ άλλων. Όπως είπε ειδικότερα, «αυξάνεται σημαντικά η επιδότηση ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και συνεχίζεται η επιδότηση φυσικού αερίου, ενώ δίνεται έκτακτη επιδότηση ρεύματος για τις μικρές επιχειρήσεις», παρεμβάσεις ύψους 640 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο. Παράλληλα, ενισχύονται ευάλωτοι πολίτες με έκτακτη ενίσχυση για 1,4 εκατ. νοικοκυριά προκειμένου να καλύψουν μέρος των αυξημένων τιμών αγαθών και ενέργειας και η ενίσχυση θα καταβληθεί πριν από το Πάσχα.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΚΑΡΠΑΘΟ ΚΑΙ ΚΑΣΟ

Ο Βασίλης Υψηλάντης επισκέφθηκε, στις 26 και 27 Μαρτίου τα νησιά Κάσο και Κάρπαθο. Σε ευρεία σύσκεψη που συνεκλήθη στο Δήμο της Ηρωικής Νήσου Κάσου, παρουσία των μελών του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος έθεσε στον βουλευτή τα θέματα που απασχολούν το νησί και κυρίως εκείνα που χρειάζονται ειδικό ενδιαφέρον για να προωθηθούν. Το σημαντικότερο είναι αυτό της ένταξης έργων στο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και ιδίως της βελτίωσης των υποδομών δικτύου ύδρευσης προϋπολογισμού 1.486.489,42 € αλλά και της ανακύκλωσης 654.720€.  Στις προτάσεις συμπεριλαμβάνεται επίσης η ηλεκτροκίνηση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του νησιού . Για τα θέματα αυτά υπήρξε και σχετική επικοινωνία με το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού κ. Στέλιου Πέτσα. Σχετικά με το θέμα της περίφραξης του Δημοτικού Αερολιμένα της Η.Ν. Κάσου υπήρξε επικοινωνία με τον διοικητή της ΥΠΑ Γεώργιο Δριτσάκο ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής κ. Ράπανο  έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για την ίδρυση και λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κάσου, ενώ έγινε αναφορά στην περαιτέρω συνεργασία για την στελέχωση της αστυνομίας και σε θέματα πολιτισμού.

Στην Κάσο ο Βασίλης Υψηλάντης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ» και το εργαστήριο παρασκευής τοπικών προϊόντων και συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Μηνά Μαλανδρή για τις δραστηριότητές τους.

Στην Κάρπαθο, σε συνάντηση που είχε με τον  δήμαρχο Γιάννη Νισύριο και τον Αντιδήμαρχο  Μανώλη Παραγιό, συζήτησαν για το μεγάλο έργο ύδρευσης και αποχέτευσης που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ», για το έργο στο λιμάνι και επισκέφθηκε  τα χωριά Όθως, Βολάδα. Στο Απέρι επισκέφθηκε την Φιλοζωική Δράση Καρπάθου και συνεχάρη την πρόεδρο και τους εθελοντές για το πρόγραμμα στειρώσεων που ολοκληρώθηκε επιτυχώς χάρη στην πολύτιμη βοήθεια όλων των εθελοντών. Το πρωί της Κυριακής, της Σταυροπροσκυνήσεως, παρευρέθηκε στην θεία λειτουργία στην εκκλησία στην κοινότητα Πυλές, με τον Δήμαρχο Καρπάθου Ιωάννη Νισύριο και την Έπαρχο Πόπη Νικολαΐδου, κατά την  οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.κ  Αμβρόσιος. Με το πέρας της λειτουργίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκκλησιαστικά θέματα με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη. Τέλος ο βουλευτής Δωδεκανήσου επισκέφθηκε τον νέο δημοτικό πολιτιστικό χώρο και συνεχάρη τα μέλη της θεατρικής ομάδας Καρπάθου για τις δραστηριότητες τους  και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη της ΔΗΜΤΟ Καρπάθου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα