Β. Καλοπήτας στον RV: “Είμαστε πολύ τυχεροί που δρομολογήθηκε ο στόχος για την ενεργειακή μετάβαση των νησιών μας” (audio)

"Ως Δήμος Ρόδου θα κάνουμε το παν για να πετύχει το Πρόγραμμα "The Rhodes Co - Lab" δήλωσε ο Αναπληρωτής του Δημάρχου

Στο μεγαλύτερο έργο στην ιστορία των νησιών, στην ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών, ύψους 2 δις ευρώ, που ανακοινώθηκε από την Υφυπουργό Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου και στο τεράστιο ολιστικό πρότζεκτ “The Rhodes Co-Lab”, με αφορμή και την πρόσφατη παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος που οργανώθηκε στην Αθήνα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Όμιλο TUI, αναφέρθηκε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ρόδου και Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης, Βάιος Καλοπήτας.

  • Της Νατάσας Παμπρή

“Είμαστε πολύ τυχεροί που δρομολογήθηκε ο στόχος για την ενεργειακή μετάβαση των νησιών μας, με την ηλεκτρική διασύνδεση από την Κόρινθο. Ταυτόχρονα θα μπορούμε να παράγουμε εμείς ενέργεια. Η Ρόδος έχει από τις μεγαλύτερες ηλιοφάνειες στην Ευρώπη και πόσο σημαντικό είναι να διασυνδεθεί.  Έχει τεράστια σημασία στις μεταφορές και οτιδήποτε σχετίζεται με την παραγωγή ενέργειας”, όπως τόνισε ο κ.  Καλοπήτας. “Τώρα δεν παίζουμε, αυτά πρέπει να γίνουν. Με νομοθετικές παρεμβάσεις άμεσα να μπορέσουν να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι και να δοθούν τα κίνητρα”, σημείωσε επί του θέματος.

Η Ρόδος, μέσω του «The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination» αποτελεί τo 1o παγκόσμιο παράδειγμα ολιστικού μετασχηματισμού ενός τουριστικού προορισμού, σε βιώσιμο και ανθεκτικό. “Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που η Ρόδος βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, ως κέντρο ανάπτυξης και εφαρμογής της αειφορίας στους τουριστικούς προορισμούς. Ως Δήμος Ρόδου υποστηρίζουμε και θα αναδείξουμε με κάθε τρόπο αυτή την εμβληματική πρωτοβουλία που φέρνει το νησί μας στην νέα εποχή, καθιστώντας το ως τον πρώτο βιώσιμο προορισμό στον κόσμο”, επισήμανε ο κ. Καλοπήτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα