Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, 2023

99.5

LIVE

Τρία επιβατηγά πλοία για τη φιλοξενία απεγκλωβισθέντων στη Ρόδο

Πρόκειται για τα Παναγία Σκιαδανη, Δωδεκανησος Εξπρέςκαι Blue Star Chios

Τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία έχουν δεσμευτεί στο λιμάνι της Ρόδου προκειμένου να φιλοξενηθούν οι απεγκλωβισθέντες από τις περιοχές όπου μαίνεται η πυρκαγιά σε περιοχές του νησιού. Πρόκειται για τα Παναγία Σκιαδανη (600 ατομα), Δωδεκανησος Εξπρές (347 ατομα) και Blue Star Chios (300 άτομα). Σύνολο 1247 άτομα.

Επίσης έχουν εξασφαλιστεί μέσω της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού 70 τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά τουριστών όπου χρειάζεται.

Σχετικά με τη φιλοξενία και διατροφή πολιτών που επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά στη Ρόδο, σε συννενόηση με Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ρόδου έχουν διατεθεί για φιλοξενία και διατροφή πολιτών που απομακρύνθηκαν νωρίτερα προληπτικά από τα ξενοδοχεία τους, οι παρακάτω συνεδριακού χώροι ξενοδοχείων. Συνολικά μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί 3.190 άτομα:

SHERATION RODOS RESORT—– 250

VERGINA—-400
AMATHUS—-70

RODOS PALACE—-1500
MEDITERRANEAN—-150

PARADISE RESORT- ELA RESORT—-300
OLYMPIC PALACE—–300
KRESTEN PALACE—150
EDEN ROC —70

Όπως είναι γνωστό,  μεταβαίνει στη Ρόδο κυβερνητικό κλιμάκιο με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντή Γραφείου Πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή Χρήστο Τριαντόπουλο και την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη. Στο νησί βρίσκεται ήδη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς.

 

Eπίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης είναι ισχυρές και αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου επιχειρούσαν 204 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτωνα και 39 οχήματα, ενώ συμμετέχουν και οι Σλοβάκοι πυροσβέστες με 31 άτομα προσωπικό και 5 οχήματα. Παράλληλα, αναμένεται να φτάσουν στο νησί δύο αεροσκάφη C-130 που μεταφέρουν δασοκομάντο, μαζί με δύο υδροφόρα οχήματα και 8 ομάδες της ΔΙ.ΑΣ. Την Κυριακή θα ξεκινήσουν άλλα 10 υδροφόρα οχήματα τα οποία θα φτάσουν στο νησί ακτοπλοϊκώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα