Τουρκικό παραλήρημα σε ΜΜΕ: Πρέπει να πάρουμε με κάποιο τρόπο τα καταληφθέντα νησιά

Τουρκικό παραλήρημα σε ΜΜΕ της γείτονος σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου. Σε εκπομπή του CNN Turk εμφανίστηκε χάρτης με τα νησιά που «πρέπει να πάρει η Τουρκία από την Ελλάδα»- όπως ισχυρίζονται.

Ο χάρτης επί της ουσίας αποτυπώνει τη βασική επιδίωξη της Τουρκίας για τη διχοτόμηση του Αιγαίου, παρουσιάζοντας μια νοητή γραμμή από τον βορρά προς τον νότο συμπεριλαμβάνοντας στη δική της πλευρά την ανατολική πλευρά του Αιγαίου.

Η παρουσιάστρια Μπασάκ Σενγκιούλ μιλά με φόντο χάρτη με τα “παρανόμως” εξοπλισμένα νησιά της Ελλάδας, όπως υποστηρίζουν.

Και βάζει τον αρχικό προβληματισμό λέγοντας  (1:01) :

«Η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά τα οποία έπρεπε να είναι αφοπλισμένα.

Άλλωστε σχετικά με αυτό η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει  από το υψηλότερο βήμα να θέτει τις ενστάσεις της και  ανέφερε πως θα γίνουν τα απαραίτητα.

«Υπάρχει το ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει πρόκληση απ’ την πλευρά της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, όπως έγινε και με τη Ρωσία; Το επόμενο διάστημα σχετικά με την Τουρκία,  υπάρχει μήπως  σκέψη για  μία ανάλογη κίνηση;» διερωτάται.

Ακολούθως, με φόντο τον ίδιο χάρτη, ο κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος Χουλκί Τζεβίζογλου λέει , σύμφωνα με το tourkikanea.gr (10:19):

«Τώρα πρέπει και να μην πέσουμε στην παγίδα, αλλά και να πάρουμε με κάποιο τρόπο τα καταληφθέντα μας νησιά».

Και συμπληρώνει: «Μήπως λόγω αυτού του προβλήματος (Ουκρανία), να παραβλέψουμε ότι κάποια νησιά μας καταλήφθηκαν; Να αδρανοποιηθούμε; Στο μεταξύ, τα νησιά μας καταλήφθηκαν, η Αλεξανδρούπολη εξοπλίστηκε και η Ελλάδα συνεχώς παρενοχλεί την Τουρκία».

(Πηγή: enikos.gr)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα