Τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας πέταξε κατά παράβαση του FIR στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Το τουρκικό αεροσκάφος αναγνωρίσθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες αναφέρει το ΓΕΕΘΑ

Ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR-72 εισήλθε σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης. Καταγράφηκε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Το τουρκικό αεροσκάφος αναγνωρίσθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Να σημειωθεί ότι η παράβαση του FIR Αθηνών σημειώθηκε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη στο Πεντάγωνο οι συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Στις Αντιπροσωπείες συμμετείχαν πρέσβεις και υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί και όπως ανακοινώθηκε οι δύο πλευρές συζήτησαν την πορεία υλοποίησης των ΜΟΕ του 2024 και δραστηριότητες ΜΟΕ για το 2025.

Η επόμενη συνάντηση για τα ΜΟΕ θα φιλοξενηθεί από την τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει το ΓΕΕΘΑ, το πρώτο τρίμηνο του 2024 ( Ιανουάριος – Μάρτιος) έχουν σημειωθεί συνολικά 14 παραβάσεις του FIR Αθηνών από οκτώ τουρκικά αεροσκάφη και καμία παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα