Τουρισμός: Τούρκοι τουρίστες… “κατέλαβαν” τα ελληνικά νησιά!

Η εφαρμογή του μέτρου της έκδοσης επταήμερης βίζας εξπρές κατά την άφιξη για πολλά ελληνικά νησιά του Αιγαίου έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον στη γειτονική Τουρκία προσελκύοντας πάνω από 20.000 Τούρκους τουρίστες κατά τη διάρκεια των εννιαήμερων διακοπών της μουσουλμανικής γιορτής Eid al-Fitr, που λαμβάνει χώρα μετά το τέλος του Ραμαζανιού, του ισλαμικού ιερού μήνα της νηστείας.

Η Ρόδος αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς εξαιτίας του μέτρου που εφαρμόζεται ήδη με μεγάλη επιτυχία από τις 31 Μαρτίου, επίσης σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω, και αναμένεται να επεκταθεί έως το τέλος του μήνα και σε άλλα ελληνικά νησιά.

Περισσότεροι από 6.000 Τούρκοι επισκέπτες πέρασαν από το Μαρμαρίς και το Φετιγιέ στη δυτική επαρχία Μούγλα στη Ρόδο για τις διακοπές του Εid al-Fitr, γεγονός που αποδίδεται σαφώς στην καθιέρωση υπηρεσιών βίζας κατά την άφιξη στα ελληνικά νησιά.

Ο Ρετζέπ Γιαβούζ, ταξιδιωτικός πράκτορας που δραστηριοποιείται στα ταξίδια προς τα ελληνικά νησιά, μιλώντας στην Χουριέτ, εκτιμά ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε από στελέχη της εταιρείας που εκτελούν δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι Μαρμαρίς, ο αριθμός των Τούρκων επισκεπτών που πήγαν στα νησιά κατά τη διάρκεια των διακοπών ξεπέρασε τους 20.000, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 6.000 στη Ρόδο, 4.000 προς Κω, 3.000 προς Σάμο, 3.000 προς Χίο, 5.000 προς Λέσβο και 1.000 προς Καστελόριζο από Φετιγιέ και Μαρμαρίς. 

«Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα πλοία στα νησιά είναι γεμάτα Τούρκους από την πρώτη μέρα των διακοπών. Η Ρόδος, στην οποία μπορεί κανείς να φτάσει με πλοίο σε μια ώρα από το Μαρμαρίς, έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά», δήλωσε ο Γιαβούζ.

Οι επιχειρήσεις στα νησιά, που ήταν αδρανείς τον χειμώνα ξεκίνησαν φέτος την τουριστική περίοδο νωρίτερα από το συνηθισμένο αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπου την εισροή Τούρκων τουριστών.

Εως και… δεκαπλάσιοι Τούρκοι τουρίστες

Ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που επισκέφθηκαν αυτά τα ελληνικά νησιά αυξήθηκε έως και 10 φορές σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Συγκεκριμένα, μόνο το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου, 3.800 Τούρκοι ταξιδιώτες επισκέφθηκαν τη Λέσβο, από μόλις 390 πριν από ένα χρόνο, ενώ ο αριθμός των Τούρκων που επισκέφθηκαν τη Χίο αυξήθηκε από 2.716 σε 4.993.

Σχεδόν 6.000 Τούρκοι παραθεριστές ταξίδεψαν στη Ρόδο κατά τη διάρκεια του Eid, από 2.320 έναν χρόνο νωρίτερα. Η Σάμος και η Κως υποδέχτηκαν 2.851 και 3.300 Τούρκους τουρίστες, αντίστοιχα. 

Στις αρχές Απριλίου του περασμένου έτους, περίπου 5.969 Τούρκοι επισκέφτηκαν αυτά τα πέντε ελληνικά νησιά.

Το ενδιαφέρον των Τούρκων τουριστών για τα ελληνικά νησιά είναι πιθανό να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου καθώς και κατά τις επερχόμενες διακοπές στις 23 Απριλίου, που γιορτάζουν την Ημέρα της Εθνικής Κυριαρχίας και του Eid al-Adha, όπως εκτιμά ο Ενγκίν Τσεϊλάν από την Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB).

Οι διακοπές στην Τουρκία είναι πιο δαπανηρές λόγω του πληθωρισμού, ενώ οι διακοπές στα ελληνικά νησιά έχουν γίνει πιο προσιτές για τους Τούρκους, σύμφωνα με τον Τσεϊλάν.

Οι Τούρκοι επισκέπτες ξοδεύουν διπλάσια χρήματα από τους τουρίστες που φτάνουν στο νησί με πτήσεις τσάρτερ, δήλωσε ο Κώστας Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μιλώντας στη Χουριέτ.

ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα