Τον Δήμαρχο Αστυπάλαιας Ν. Κομηνέα επισκέφθηκε κατά την περιοδεία του στο νησί ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Δήμος Αστυπάλαιας εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη δωρεά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση των ζημιών στον Ιερό Ναό της Παναγίας Πορταΐτισσας

Επίσκεψη στο νησί της Αστυπάλαιας πραγματοποίησε την Δευτέρα 22/04/2024 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου συνοδευόμενος από τον πρώην Υπ. Εθν. Άμυνας Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αστυπάλαιας αναφέρεται:

Ο κ. Κασσελάκης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών παρέμεινε στην Αστυπάλαια μέχρι και χθες 24/04 όπου και αναχώρησε κατά τις πρωινές ώρες. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Κομηνέα στο δημοτικό κατάστημα όπου πληροφορήθηκε για τα θέματα που απασχολούν το νησί μας.

Ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με τοπικούς φορείς και κατοίκους κατά τις οποίες ενημερώθηκε για διάφορα θέματα και ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Στις 23/04/2024 και ώρα 13:00 ο κ. Στέφανος Κασσελάκης συνοδευόμενος από τον κ. Ευάγγελο Αποστολάκη επισκέφτηκε για δεύτερη φορά τον Ιερό Ναό Παναγίας Πορταΐτισσας για να έχει πληρέστερη ενημέρωση επί της πορείας των εργασιών αποκατάστασης του Ναού.

Ο Ιερός Ναός της Παναγίας Πορταΐτισσας έχει υποστεί σοβαρές ζημιές εξαιτίας της πυρκαγιάς που προέκυψε στις 22/10/2023.
Στην επίσκεψη του στον Ναό παρευρέθηκαν τα μέλη της επιτροπής αποκατάστασης του Ι.Ν. Ευφρ. Σταυλά, ο πατήρ Δημήτριος Αχλαδιώτης, ο συντονιστής της Ο.Μ Σύριζα Νικ. Αχλαδιώτης, ο Δήμαρχος Νικόλαος Κομηνέας και ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Καμπύλης, οι οποίοι εξήγησαν τη σπουδαιότητα του ναού για το νησί μας και για όλους τους πιστούς που έρχονται ως προσκυνητές και που αποτελεί την κατοικία της θαυματουργής αχειροποίητης εικόνας της Παναγίας Πορταΐτισσας, μίας από τις 4 γνωστότερες Παναγίες του Αιγαίου.

Οι εκπρόσωποι ανέλυσαν τις εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν και τις δυσκολίες εξεύρεσης πόρων για την αποκατάσταση του Ναού.
Ο πρόεδρος του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία ευαισθητοποιήθηκε άμεσα μόλις του ζητήθηκε η συνδρομή του και δήλωσε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά την πληρωμή όλων των υλικών που θα απαιτηθούν για τον εκ νέου χρωματισμό του εσωτερικού της εκκλησίας και του διάκοσμου.

Ο Δήμος Αστυπάλαιας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για τη δωρεά αυτή που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αποκατάσταση του Ναού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα