Τον διακεκριμένο σκηνογράφο Αντώνη Χαλκιά δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καρπάθου

Θα αναλάβει ενεργό ρόλο στην καταγραφή της ιστορίας και του πολιτισμού της Καρπάθου με σύγχρονα μέσα. Επίσης κατόπιν πρότασης του Δημάρχου ενεργό ρόλο θα αναλάβει και στη διαδραστική λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου της Ολύμπου

Ο Δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Νισύριος, υποδέχθηκε τον συμπατριώτη του, διακεκριμένο σκηνογράφο, Αντώνη Χαλκιά. Τον κ. Χαλκιά συνόδευαν ο επίσης Καρπάθιος Λογοτέχνης και υπάλληλος της κρατικής τηλεόρασης Γεώργιος Κανάκης καθώς και ο επαγγελματίας της Φωτογραφίας κ. Χρυσοχοΐδης.

Παρόν στην συνάντηση ήταν κι ο Αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Παραγυιός.
Ο κ. Χαλκιάς εξέφρασε στον Δήμαρχο την πρόθεση του να βοηθήσει με κάθε τρόπο τον τόπο του και να επιμεληθεί με το κύρος και τις γνώσεις που διαθέτει ποικίλες δραστηριότητες.

Θα αναλάβει ενεργό ρόλο στην καταγραφή της ιστορίας και του πολιτισμού της Καρπάθου με σύγχρονα μέσα. Επίσης κατόπιν πρότασης του Δημάρχου ενεργό ρόλο θα αναλάβει και στη διαδραστική λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου της Ολύμπου.

Τέλος, υπήρξε μια εκτενής συζήτηση για την διοργάνωση δράσεων και συνεδρίων στην Όλυμπο όπου Πανεπιστημιακοί και σπουδαστές θα μπορούν να καταγράψουν και να μελετήσουν την παράδοση του τόπου μας αλλά και την ντοπιολαλιά καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χαλκιάς ένας μεγάλος αριθμός τοπικών διαλέκτων χάνονται οριστικά κάθε χρόνο.

Ο κ. Νισύριος δήλωσε ότι ο Δήμος Καρπάθου και ο ΠΟΡΟΚ, στον οποίο ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Κωστάκης έχει καταφέρει μετά από δύο έτη προσπάθειας να καταστήσει ξανά ενεργό, θα σταθούν αρωγοί στις προτεινόμενες δράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα