Το ύστατο χαίρε του Τάσου Σπανού στον Αριστοτέλη Παυλίδη

Ο Τάσος Σπανός, Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ρόδου και στενότατος φίλος και συνεργάτης του πρώην υπουργού και βουλευτή Αριστοτέλη Παυλίδη, εκφώνησε επικήδειο στην κηδεία του εκλιπόντος, βαθύτατα συγκινημένος από την τεράστια απώλεια όχι μόνο για τη Δωδεκάνησο, αλλά για ολόκληρη τη χώρα:

Είμαι βαθιά μέσα μου πεπεισμένος ότι είναι σχεδόν αδύνατον άνθρωπος να μπορέσει να περιγράψει το φαινόμενο Τελης, να το περιγράψει και να το αναλύσει με πλήρη πιστότητα.
Ο Τέλης από σήμερα συνομιλά με την ιστορία.
Εκεί που πραγματικά ανήκει και που τον κατέταξαν οι Δωδεκανήσιοι. Θα προσπαθήσω να πω μερικά λόγια για τον φίλο μου. Θα μπορούσα άλλωστε να μιλώ μέρες, μήνες για αυτά που ζήσαμε. Τα γραψα, ελπίζω να μπορέσω να τα
ολοκληρώσω.
Σεβαστέ μου δάσκαλε, πολιτικέ μου πατέρα, αγαπημένε μου Τέλη.
Κανένας από εμάς τους φίλους σου δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την σκέψη ότι έφυγες, ότι δεν θα ξενυχτήσουμε ξανά μαζί συζητώντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες να μας βρει ο ήλιος και ότι δεν θα κάνουμε ποτέ ξανά εκλογές μαζί.
Πορευτήκαμε μαζί για σχεδόν 35 χρόνια, στα εύκολα και στα δύσκολα, στις λύπες και στις χαρές, σε εύκολους αλλά και σε δύσκολους αγώνες.
Ενίοτε δεχόμασταν χτυπήματα κάτω από την μέση, εσύ όμως όντως μεγαλόψυχος, στεκόσουν εκεί πάντα αγέρωχος, βράχος ακλόνητος, ψύχραιμος και παντα με πίστη και αφοσίωση μας οδηγούσες στην τελική νίκη, γιατί ήσουν γεννημένος νικητής.
Υπουργέ μου η απώλεια σου είναι πολύ μεγάλη, το κενό που άφησες δυσαναπλήρωτο, θα μου λείψεις πολύ.
Αγαπημένε μου φίλε, σε όλους μας θα λείψεις, για την αγάπη σου και την αφοσίωση σου στους φίλους σου, για τις ατέλειωτες διηγήσεις σου μέχρι πρωίας, για το μοναδικό σου χάρισμα να μαγνητίζεις το ακροατήριο σε βαθμό που να μην σε χορταίνει ο ακροατής, για την ποιότητα του λόγου σου, για την ανθρωπιά σου, για το μοναδικό σου χιούμορ αλλά προπαντώς για το πάθος σου για τα νησάκια και τους νησιώτες που τόσο πολύ αγαπούσες και φρόντιζες.
Φίλε μου αγαπημένε, όλοι εμείς εδώ οι φίλοι σου είμαστε περήφανοι για σένα. Για τη στάση ζωής που επέδειξες, για την πολιτική σου διαδρομή, για την ποιότητα του χαρακτήρα σου, για την μοναδική και σπουδαία προσωπικότητα σου.
Φίλε, υποκλίνομαι με σεβασμό και σε θαυμάζω για την αξιοπρέπεια, την ανωτερότητα, την καρτερικότητα και τη δύναμη της ψυχής σου, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισες την άνανδρη και ύπουλη επίθεση που δέχθηκες στο απόγειο της πολιτικής σου διαδρομής.
Στάθηκες όρθιος, υπερήφανος απέναντι στο ψέμα και την συκοφαντία.
Δεν λύγισες, δεν φοβήθηκες απέναντι στην κατάφωρη και μεθοδευμένη αδικία που στήθηκε εις βάρος σου. Παρέμεινες πιστός στις αρχές και στις αξίες σου. Σήκωσες το δάχτυλο χωρίς να φοβηθείς τίποτα και κανέναν γιατί ήσουν ΑΘΩΟΣ και είπες μέσα στη Βουλή των Ελλήνων τα 3 πλέον ιστορικά καταγεγραμμένα “Δεν”.
-Δεν παραιτούμαι
-Δεν αποστασιοποιούμαι
-Δεν ανεξαρτητοποιούμαι
Πάλεψες παλικαρίσια και τελικά δικαιώθηκες. Στην συνείδηση των φίλων σου και του λαού ήσουν πάντα καθαρός, δικαιωμένος, έντιμος και ήσουν φωτεινό παράδειγμα γιατί απλούστατα στο τέλος το φώς πάντοτε κερδίζει το σκοτάδι. θυμάμαι χαρακτηριστικά εκείνο το βράδυ όταν μου είπες “Τασάκι μου προχωρούμε, θα τα βρούμε όλα στην ώρα τους.” Και πράγματι, έτσι έγινε.
Όπως τα είχες προβλέψει με την μοναδική σου διορατικότητα και το αλάθητο πολιτικό σου κριτήριο.
Φίλε μου αγαπημένε, όλοι εμείς εδώ οι φίλοι σου είμαστε περήφανοι για σένα. Για τη στάση ζωής που επέδειξες, για την πολιτική σου διαδρομή, για την ποιότητα του χαρακτήρα σου, για το ήθος και την ακεραιότητα σου, για τη μοναδική και σπουδαία προσωπικότητα σου που έλαμψε παντού στην Ελλάδα και στον εξωτερικό.
Είχες πολιτικό ανάστημα, γνώση και εμπειρία και μαζί σου δεν μπορούσε να τα βάλει κανείς εύκολα.
Ήσουν ζεστός και ανθρώπινος, αγαπούσες, σεβόσουν, στήριζες και άκουγες όλους σου τους συνεργάτες.
Είχες παντού φίλους και τους γνώριζες έναν έναν και τους αποκαλούσες με το μικρό τους όνομα.
Τέλη μου, είναι σκληρό και δύσκολο για εμένα να σε αποχαιρετήσω, ήσουν ο φάρος μου, ο δάσκαλος μου, ο πολιτικός μου πατέρας.
Πίστευα σε εσένα, σε εμπιστευόμουν και σε αγαπούσα και σε ευχαριστώ που με αποκαλούσες γιό σου.
Ήσουν ο φίλος μου. Με τίμησες με την φιλία και την αγάπη σου. Όπως τίμησες και όλους τους φίλους σου που σήμερα σε αναζητούν, παράδειγμα ο Σάββας ο Δοντάς που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και με παρακάλεσε να κάμω αναφορά.
Τέλη μου, σαν εσένα κανένας.
Νιώθω υπερήφανος και ευλογημένος που στάθηκα διπλα σου. Σου είμαι ευγνώμων για όλα.
Πάνω από όλους και από όλα όμως είναι υπερήφανη για εσένα η αγαπημένη σου γυναίκα η κ. Καίτη, αυτός ο υπέροχος σύντροφος που σε αγαπούσε και σε στήριζε σε όλη σου τη ζωή. Τα κορίτσια σου, η Μαρία και η Αγγελική που σε αγαπούσαν και σε λάτρευαν με περίσσια υπερηφάνεια, τα αδέρφια σου ο Τάσος και η Αγγελική, τα ανίψια σου ο Αντώνης, που με αξιώσεις διεκδικεί να συνεχίσει στα βήματα σου ως υποψήφιος βουλευτής.
Ο Γιάννης, η Μαλίγια, ο Αντώνης και η Μαρίνα που είναι, που είχαν την τιμή, την ευλογία και την τύχη να είναι οικογένεια σου.

Καλό σου ταξίδι φίλε,
Φτερωτέ Υπουργέ του Αιγαίου.
Αγαπημένε μου φίλε ΤΕΛΗ,
ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα