Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

«Όταν η αλαζονεία του χαρακτήρα συναντά την ξιπασιά της εξουσίας, ξεπηδά ο Χατζηδάκης» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Στην χώρα μας δεν είχαμε ποτέ έλλειμμα ασέβειας όμως ειλικρινά κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια να μπούμε στο μυαλό αυτού του ανθρώπου που πίσω από την ασφάλεια του ερμητικά κλειστού του γραφείου, προσβάλλει ευθέως με τις αποφάσεις του και την γενικότερη στάση του όλους τους εργαζομένους και ιδιαίτερα τους εποχικά εργαζομένους στον επισιτισμό τουρισμό.

Σε αντιστοιχία με την πραγματική ζωή, την οποία προφανώς αγνοεί ο Χατζηδάκης, είναι το άτομο που μπουκάρει μέσα σε μια αίθουσα με διασωληνωμένους και αρχίζει να γελάει χαιρέκακα… Άλλωστε σε καταστολή και διασωληνωμένες είναι αυτή την στιγμή οι ζωές όλων μας  αφού ούτε τις βασικές μας ανάγκες δεν μπορούμε πλέον να ικανοποιήσουμε αφετέρου το μέτωπο ακρίβειας (έργο του ιδίου καλοταϊσμένου κρετίνου με τα ‘σινιέ’ σακάκια)μας μειώνει τα επίπεδα του οξυγόνου.

Την στιγμή αυτή που οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της περιοχής μας βρίσκονται σε αυτήν την τραγική κατάσταση για άλλη μια φορά ο εν λόγο υπουργός δεν δέχεται να συζητήσει τα προβλήματα των εργαζομένων, δεν δέχεται αντιπροσωπείες εργαζομένων  στην γραφειάρα –μουσείο με τους πανάκριβους πίνακες ,ενώ ταυτόχρονα αλωνίζουν σε αυτή κάνοντας την στέκι για καφέδες οι μεγαλοξενοδόχοι και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Πιθανότατα οι εργαζόμενοι του προκαλούν αλλεργία  και πώς να μην του προκαλούν  αφού ο ίδιος αγνοεί τι σημαίνει εργασία, ένσημα ,μόχθος και κούραση .Άλλωστε έχουμε ξαναπεί ήταν πολύ απασχολημένος στο να κοιμάται στα ευρωπαϊκά έδρανα και στις business class πτήσεις του για πάρα πολλά χρόνια για να ασχοληθεί με ‘ποταπά’ και χαμηλού επίπεδου θέματα όπως η εργασία. Επαγγελματίας πολιτικός γαρ από τα γεννοφάσκια του με μέσον και πλάτες άλλων.

Έχει  ξεπεράσει κάθε ηθικό και θεσμικό φραγμό που εύλογα αναρωτιόμαστε είναι βλάκας με περικεφαλαία, είναι απλώς άχρηστος η μήπως είναι επαγγελματίας ψεύτης και άκρως επικίνδυνος?

Άμοιροι ευθυνών βέβαια δεν είναι και οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές που δεν έχουν κάνει ούτε μια πραγματική προσπάθεια να βοηθήσουν τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία από τα θέματα και τα προβλήματα τα οποία μαστίζονται. Παρά τις διαβεβαιώσεις κάποιων εξ  αυτών ότι θα προχωρούσαμε  άμεσα σε συνάντηση στο υπουργείο, έκτοτε ως δια μαγείας τα τηλεφωνά τους δεν απαντούν  η οι ίδιοι βρίσκονται συνεχώς απασχολημένοι.

Καθημερινά μπαινοβγαίνουν σε αυτό και σε άλλα υπουργεία αλλά μάλλον και αυτοί συμμετέχουν στα τραπεζώματα και στους καφέδες με τους μεγαλοξενοδοχους, δεν είναι τυχαίο ότι ζητούν  μέτρα ενίσχυσης αυτών, αδιαφορώντας για τους εργαζομένους. Ξεχνούν όμως ότι αυτοί οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους είναι αυτοί που τους έδωσαν την δυνατότητα να παραβρίσκονται εκεί .Ας μην ξεχάσουμε την στάση όλων αυτών, αργά η γρήγορα θα έχουμε πάλι προεκλογική περίοδο και θα πυκνώσουν οι επισκέψεις τους στο νησί μας τάζοντας για άλλη μια φορά στήριξη, λαγούς με πετραχήλια και φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες…

Εμείς σαν σωματείο δηλώνουμε ευθαρσώς ότι πλέον είναι persona non grata και κανένας από αυτούς να μην επικοινωνήσει με το σωματείο. Όταν τους χρειαστήκαμε ήταν απόντες ενώ η γενικότερη δράση τους  προς όφελος των εργαζομένων έχει ήδη ζυγιστεί και έχει κριθεί ανεπαρκής. Όπως λέει και ο σοφός λαός για να πουλήσεις μούρη θα πρέπει πρώτα να έχεις…

Για το κλείσιμο μια φιλική συμβουλή για τον Χατζηδάκη. Είμαστε εναντίων κάθε μορφής βίας, όμως αν θες να μάθεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον πρέπει να ανατρέξεις στο παρελθόν και το 2010 τουρτοσουπερμαν Χατζηδάκη είναι πολύ κοντινό για να το ξεχάσεις…

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

11:00 ΠΜ ΣΤΟ ΕΚΡ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα