Το “σκληρό ροκ” του Αλέξανδρου Κολιάδη: “Δεν θα είμαστε και τόσο καλά παιδιά για να ξεχάσουμε …”

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρόδου έδωσε με σαφήνεια το στίγμα του. Δεν θα αφήσει τίποτα στον Δήμο χωρίς έλεγχο. «Εντυπωσιάστηκα που βρήκα πόμολα στις πόρτες»!

“Κάποιοι καλά κάνουν και ανησυχούν. Δεν θα είμαστε και τόσο καλά παιδιά για να ξεχάσουμε όσα έγιναν σε βάρος του ροδιακού λαού “ προειδοποίησε ο Αλέξανδρος  Κολιάδης κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασμένη Παρασκευή, όπου δεν άφησε καμία αμφιβολία για το «σκληρό ροκ» που θα ακολουθήσει με την ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Ιανουαρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι η ορκωμοσία του ιδίου και της δημοτικής αρχής του, θα γίνει κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου.

Η συνέντευξη Τύπου είχε δύο ενότητες. Στην πρώτη, από τους νομικούς συμβούλους του κ. Κολλιάδη, κκ Μαυρομμάτη και Χαλκιά, έγινε εκτενής αναφορά στα επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα που αφορούν στην ένσταση και αντένσταση κατά του εκλογικού αποτελέσματος, που θα εκδικαστεί τελικά και εκτός απροόπτου στις 14 Δεκεμβρίου.

Η δεύτερη ενότητα αφορούσε τα οικονομικά του δήμου και των νομικών προσώπων του.

Απάντηση στον Ανδρέα Λοβέρδο

“Πυροτεχνήματα που στόχο έχουν να δημιουργήσουν θόρυβο επικοινωνιακό”, χαρακτήρισε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος τα όσα οι δύο νομικοί σύμβουλοι της απερχόμενης δημοτικής αρχής , Ανδρέας Λοβέρδος και Λάμπρος Πάσχος, υποστήριξαν, όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου, αναφερόμενοι στο περιεχόμενο και την τεκμηρίωση της ένστασης που κατέθεσαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και η οποία θα εκδικαστεί τελικά,  όπως άλλωστε και η αντένσταση της παράταξης Κολιάδη, στις 14 Δεκεμβρίου, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους. «Όπως ξέρετε, η εκδίκαση των ενστάσεων πήρε αναβολή, αλλά δεν ήταν στο χέρι μας. Αν με ρωτάτε προσωπικά, θα ήθελα πάρα πολύ να είχε εκδικαστεί και να ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου Ρόδου, ο κ. Κολιάδης πλαισιωμένος   από τους δύο νομικούς συμβούλους της παράταξής του, κκ Μαυρομμάτη και Χαλκιά, έκανε λόγο για πυροτεχνήματα από πλευράς του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ στους υπαινιγμούς περί εμπλοκής τους σε πρακτικές νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος , διερωτήθη  γιατί οι νομικοί σύμβουλοι του Α. Καμπουράκη δεν συμπεριέλαβαν στην ένστασή τους τις καταγγελίες που τώρα ξαφνικά  εμφανίζουν για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που – όπως υποστηρίζουν – πήραν τους εκλογικούς σάκους στα σπίτια τους,  γιατί δεν προσέφυγαν στον εισαγγελέα, ενώ προκάλεσε να δώσουν τα ονόματα αυτών των δικαστικών αντιπροσώπων στη δημοσιότητα, καθώς και τα εκλογικά αποτελέσματα των σάκων που υποστηρίζουν ότι  βγήκαν εκτός δικαστικού μεγάρου.

«Αν έχει κάποιες καταγγελίες κατά κάποιων συγκεκριμένων συναδέλφων ότι πήραν τους σάκους στο σπίτι τους, εδώ είναι τα Δικαστήρια τα ποινικά, δίπλα είναι, μπορεί να πάει να προσφύγει να ζητήσει να καταλογιστούν ευθύνες. Αν υπήρξε οποιαδήποτε πλημμέλεια θα την είχαν καταγγείλει πρώτα εκείνοι. Δεν θα ερχόταν τώρα, δύο μήνες μετά, ο κ. καθηγητής ν’ αναφέρει κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Κολιάδης.

Σημείωσε δε ότι η προαναγγελία της προσφυγής στο ΣτΕ,  συνιστά έμμεση παραδοχή από την πλευρά Καμπουράκη, ότι η εκδίκαση της ένστασης δεν θα αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα.

“Ανδρεία, τιμή και ήθος είναι να αποδεχόμαστε και τη νίκη και την ήττα στη ζωή μας. Δεν συνέβη πουθενά στη χώρα να μην αποδέχονται το εκλογικό αποτέλεσμα” πρόσθεσε ο κ. Κολιάδης και τόνισε ότι ο ορκωμοσία του ιδίου και των εκλεγμένων των νέας δημοτικής αρχής θα γίνει κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου.

Μαύρα τα οικονομικά του Δήμου

Σκληρή κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή άσκησε ο κ. Κολιάδης για την οικονομική διαχείριση του Δήμου αλλά και σε επιχειρήσεις του, όπως η ΔΕΥΑΡ, ο ΔΟΠΑΡ και η ΡΟΔΑ.

Μίλησε για έναν Δήμο υπερχρεωμένο που για να επιβιώσει θα χρειαστεί βοήθεια ενώ τόνισε ότι παρά το τεράστιο χρέος προς τους προμηθευτές του, πληρώνουν μόνο όποιους θέλουν επιλεκτικά.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον δήμο της Ρόδου… Εντυπωσιάστηκα που βρήκα τα πόμολα στις πόρτες»! Μάλιστα, ανέφερε, ότι το λέει αυτό, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και συνέχισε: «Επιθυμώ πάρα πολύ να υπάρχει μία αντίδραση γιατί βλέπω υπάρχει μία σιωπή, ξαφνικά και δεν μιλάει κανείς για τα οικονομικά του δήμου και το μόνο που ξέρω είναι ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο χρέος. Κι πληρώνονται μόνο αυτοί που θέλουν αυτοί να πληρώνονται. Και υπάρχει ένα τεράστιο χρέος και υπάρχει ένα σοβαρότατο πρόβλημα στον δήμο και ανησυχώ πάρα πολύ ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Γιατί θα πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια για ν’ αντέξουμε, να ορθοποδήσουμε και να πάμε μπροστά. Γιατί, κάποιοι θεώρησαν ότι αυτό εδώ πέρα το κτήριο ήταν δικιά τους επιχείρηση, δικό τους μαγαζί. Κι έκαναν πολύ μεγάλο λάθος» ανέφερε.

Αναφέρθηκε επίσης και στο προσωπικό του Δήμου λέγοντας: «Το προσωπικό του Δήμου, ξέρω ότι αυτές τις μέρες, δέχεται πολλές πιέσεις. Μας το λένε καθημερινά. Να φροντίσουν να κρατήσουν άμυνα, γιατί υπάρχει μια συνέχεια. Και όλοι θα είναι συνυπεύθυνοι. Προσοχή, γιατί οι αιρετοί πάνε κι έρχονται. Οι υπηρεσιακοί μένουν. Από εδώ παίρνουν σύνταξη…».

Ο Αλέξανδρος Κολιάδης προειδοποίησε για την εγκατάσταση επιθεωρητών, αρχής γενομένης από την ΔΕΥΑΡ, στην οποία , παρά τα υπέρογκα χρέη της προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και αλλού,  καταλόγισε επιλεκτική πολιτική υπέρ μεγαλοξενοδόχων, με τεράστιες διαγραφές χρεών, τις οποίες αποφασίζουν τρεις άνθρωποι, Τσίκκης, Κιαχαγιά, Ζαννετούλης.

«Τρεις αιρετοί αποφασίζουν και διατάζουν σε ποιους θα κάνουν έκπτωση, τι έκπτωση θα είναι αυτή αλλά και το ποσό  και το ποσοστό της έκπτωσης. Οφειλές ξενοδόχων 25.000 ευρώ ξαφνικά γίνονται 3000 ευρώ. Αλήθεια τώρα; Ο κοσμάκης να πληρώνει και η εταιρεία να χρωστάει 20.000.000 ευρώ. Η ΔΕΥΑΡ χρωστάει στην Περιφέρεια 4.500.000 ευρώ και στην ΔΕΗ 9.000.000 ευρώ και πάει λέγοντας.  “Να μην έρθουν να μας κουνήσουν το δάχτυλο γιατί έκλεισε η ΔΕΥΑΡ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι θα αποβεί καταστροφική για την ΡΟΔΑ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην ζητήσει την εξαίρεσή της από την απόφαση της κυβέρνησης περί  κατάργησης των Νομικών Προσώπων των Δήμων. «Ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο να μην εξαιρεθεί τι θέλετε να κάνω να ντυθώ Άγιος βασίλης να πάω στο υπουργείο να τους πω  τι;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον ΔΟΠΑΡ, σύμφωνα με τον κ. Κολιάδη, είναι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα γίνουν τα Χριστούγεννα αλλά ο ΔΟΠΑΡ που πάντα ήταν ο διοργανωτής, από τα 3,1 εκατ. ευρώ που είναι η επιχορήγηση του Οργανισμού για το 2023, έχει πάρει το 1,6 κι εκκρεμεί να πάρει 1,5 εκατ. ευρώ που δεν θα το πάρει ποτέ! Γι αυτό όλες οι εκδηλώσεις φέτος θα γίνουν μέσω της ΔΕΡΜΑΕ. Για ποιον λόγο –διερωτήθηκε – η Διεύθυνση Οικονομικών δεν χρηματοδοτεί όπως πρέπει τον ΔΟΠΑΡ για να πληρωθούν όλοι οι προμηθευτές που είναι απλήρωτοι, αφού όπως είπε ο ΔΟΠΑΡ οφείλει πάνω από 650 χιλιάδες ευρώ.

 

Real Voice · ΚΟΛΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΡΟΔΑ – ΔΕΥΑΡ – 01.12.2023Ο κ. Κολιάδης αναφέρθηκε και στο δημοτικό σχήμα που θα διοικήσει τον Δήμο Ρόδου από 1ης Ιανουαρίου 2024 λέγοντας ότι είναι ήδη έτοιμο και ότι θα περιλαμβάνει και πρώην δημάρχους με μεγάλη εμπειρία, σε θέσεις ειδικών συμβούλων.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου, όπου οι κκ Μαυρομάτης και  Χαλκιάς αναφέρθηκαν εκτενώς στο νομικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ ήταν αποκαλυπτικοί όσον αφορά παρασκηνιακές κινήσεις που έλαβαν χώρα τις πρώτες ώρες από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, κινήσεις που όπως τόνισαν, είναι πρωτοφανείς στα εκλογικά χρονικά.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα