Το ραντεβού τους για το 2023 ανανέωσαν στην Αστυπάλαια μαθητές και διοργανωτές του 3ου Παιδικού Φεστιβάλ Πολιτισμού

Το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά ανανέωσαν στην Αστυπάλαια μαθητές και διοργανωτές του 3ου Παιδικού Φεστιβάλ Πολιτισμού, που -από χθες- με τη λήξη των παιδικών εργαστηριακών εκδηλώσεων, οι λιλιπούτειοι μαθητές ανυπομονούν ήδη για την επόμενη. Το νησί της Πεταλούδας, τις δυο προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο πολιτιστικών δράσεων, με επίκεντρο το παιδί. Μετά από δυο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, χαμόγελα πλημμύρισαν και πάλι τους χώρους διεξαγωγής του φεστιβάλ, με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών να είναι καθολική.

«Ανοίξτε την αγκαλιά σας. Προστατέψτε μας», ήταν ο εφετινός θεματικός άξονας των δράσεων, που εστίασε μεταξύ άλλων στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην προστασία των ζώων. Οπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ψυχή της διοργάνωσης, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, φέτος οι δράσεις ουσιαστικά συνδέθηκαν και την σημερινή παγκόσμια ημέρα ζώων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα παιδιά στις φετινές δράσεις του φεστιβάλ αντάλλαξαν γνώσεις, εμπειρίες σχετικά με την επιρροή της κλιματικής αλλαγής στο ζωικό βασίλειο. Την ίδια στιγμή προσέγγισαν νέους τρόπους έκφρασης, επικοινωνίας και παρατήρησης με αφορμή τα επιλεγμένα εκπαιδευτικά και εικαστικά εργαστήρια. Υπενθυμίζεται ότι για την εφετινή διοργάνωση η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Αστυπάλαιας και το Αστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ» συνεργάστηκαν προκειμένου να φέρουν εις πέρας το φεστιβάλ.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα