Το μήνυμα του ΥΠΕΞ, Γιώργου Γεραπετρίτη, για την Ημέρα της Ευρώπης – «Η Ελλάδα συμβάλλει στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, διεύρυνση και ολοκλήρωση»

«Το 1950, στην πέμπτη επέτειο από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Διακήρυξη της 9ης Μαΐου, γνωστή και ως Διακήρυξη Schuman, έθεσε τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» τονίζει σε μήνυμά του ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης για την Ημέρα της Ευρώπης.

«Στόχος της Διακήρυξης ήταν η αποτροπή ενός μελλοντικού πολέμου μέσω της δημιουργίας μίας ισχυρής Ένωσης ευρωπαϊκών κρατών, δεδομένου ότι “η παγκόσμια ειρήνη δεν μπορεί να διαφυλαχθεί αν δεν αναληφθούν δημιουργικές προσπάθειες ανάλογες των κινδύνων που την απειλούν”» συνεχίζει ο κ. Γεραπετρίτης και προσθέτει ότι «εβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά, η Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 πλέον κρατών-μελών,  προασπίζεται ένθερμα, σε ενωσιακό και διεθνές επίπεδο, τη δημοκρατία, την ελευθερία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Σε περιόδους που διακυβεύονται η διεθνής ειρήνη και ασφάλεια, ο ρόλος της Ενωμένης Ευρώπης είναι νευραλγικός και οφείλει να στηρίζει τη διαφύλαξη της παγκόσμιας σταθερότητας. Η Ελλάδα, ως ένα εκ των αρχαιότερων μελών της, συμβάλλει εδώ και περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες στην επίτευξη της ευρωπαϊκής ενοποίησης, διεύρυνσης και ολοκλήρωσης».

«Χρέος όλων των ευρωπαϊκών κρατών, έχοντας ως παρακαταθήκη τη Διακήρυξη Schuman, είναι να συνεχίσουν να εργάζονται με στόχο την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, της ευημερίας των πολιτών, καθώς και τη διασφάλιση της θέσης της Ευρώπης ως σημαντικού παράγοντα στη διεθνή κοινότητα» καταλήγει ο Υπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα