Τις επόμενες ημέρες θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την Καθαριότητα στη Ρόδο με ενδιάμεση σύμβαση, διαβεβαιώνει ο Στράτος Καρίκης στον RV

Συνάντηση με τον Νίκο Καραμαρίτη θα έχει ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης

Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει η ενδιάμεση σύμβαση για την Καθαριότητα στο Δήμο Ρόδου και σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του αναπληρωτή Δημάρχου – Αντιδημάρχου Στράτου Καρίκη μιλώντας στον Real Voice 99.5, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί στο νησί, μετά τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τον εργολάβο που -όπως είπε- δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη σύμβαση.

Ο κ. Καρίκης μιλώντας για το θέμα στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, τόνισε ότι:

“Ξεκινάει η ενδιάμεση σύμβαση, άρα δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στο νησί, όμως, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα με αυτόν ο οποίος έχει αναλάβει τη μεγάλη σύμβαση και πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ακόμα και να εκπέσει.

Δεν έχει δώσει κανένα δείγμα ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε μία τόσο μεγάλη σύμβαση. Συνειδητά έχουμε πει ότι θα ξοδέψουμε πολλά χρήματα για την καθαριότητα, θα την πάμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να γίνει η Ρόδος ευρωπαϊκή πόλη.

Δυστυχώς ο μεγάλος εργολάβος που ανέλαβε το 75% της σύμβασης δεν έχει δείξει κανένα δείγμα ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη σύμβαση σε όλα τα επίπεδα, προσωπικό, μηχανήματα, ζητά πρόσθετα ποσά, αλλά και το εργολαβικό κέρδος έχει και αυτό τα όρια του.

Θα κάνουμε τα πάντα για να μπορεί να μπει εργολάβος που να θέλει και να μπορεί να ανταποκριθεί σε μία σύμβαση 60 εκατομμυρίων την τετραετία.

Οι ίδιοι το λέμε ότι είναι πολλά ακριβώς γιατί θέλουμε να πετύχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα, αλλά πρέπει και αυτός που θα το αναλάβει να είναι έτοιμος να αναλάβει μία τέτοια σύμβαση. Έχουν προηγηθεί βεβαίως εξώδικα κλπ. Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, αυτή η εταιρεία δεν έχει τα εχέγγυα να ανταποκριθεί. Σε δύο τρεις ημέρες θα μπουν κανονικά τα προσωρινά σχήματα της Καθαριότητας άρα και εκεί που υπάρχει πρόβλημα, θα ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση, θα βγει καλοκαίρι όπως θα βγει και θα δούμε αυτή τη στιγμή -εάν βέβαια γιατί θέσαμε μία προθεσμία 20 ημερών στον εργολάβο να συμμορφωθεί και να έρθει και να υπογράψει τη μεγάλη σύμβαση για να μη ζητά πρόσθετα ποσά, να φέρει τα μηχανήματα, το προσωπικό… Κανονικά θα πρέπει να έχει κάνει μία προετοιμασία όταν θες να μπεις σε μία τέτοια σύμβαση και θέλεις 300 άτομα προσωπικό, δε θα πας τώρα τον Ιούνιο που όλοι έχουν βρει προσωπικό να ψάχνεις εργαζόμενους. Θα δελεάσεις τον κόσμο με μία τετραετή σύμβαση, αφού τέσσερα χρόνια θα έχεις την καθαριότητα του δήμου, θα τους έχεις δεσμεύσεις έγκαιρα. Αυτή τη στιγμή όπως φαίνεται δεν έχει τη δυνατότητα ούτε τα μηχανήματα να φέρει, ούτε το προσωπικό. Θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες μία ομαλοποίηση, θα βγει το καλοκαίρι και εμείς ταυτόχρονα αυτές τις μέρες θα κινούμε και τα θέματα και τον καλέσαμε μάλιστα και την τελευταία φορά στην οικονομική επιτροπή να έρθει. Τέσσερα χρόνια, 60 εκατομμύρια, είναι τεράστια ποσά για τα σκουπίδια, διεθνής διαγωνισμός ήταν. Είμαστε άτυχοι που δεν υπάρχει δεύτερος, ήταν ένας μόνο ένας που ήρθε”, είπε σχετικά.

Ερωτηθείς ο κ. Καρίκης αν ο Νίκος Καραμαρίτης εμμένει στην παραίτηση του από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, ο αναπληρωτής Δημάρχου απάντησε: Νομίζω όχι, αλλά δικαιολογημένα και ο κ. Καραμαρίτης παίρνει ένα τεράστιο βάρος. Διότι όταν έχεις προγραμματίσει να έχεις μία τεράστια βοήθεια από ιδιωτικές εταιρείες και ξαφνικά βρίσκεσαι μόνος σου με τις δυνάμεις του δήμου, ε δεν μπορούμε τώρα Μάιο μήνα να ανταποκριθεί και αυτός ο άνθρωπος σε όλο αυτό το βάρος. Πιστεύω ότι ο Νίκος καταλαβαίνει και δεν θα έχουμε θέμα. Δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή, θα βρεθούνε με το Δήμαρχο σήμερα- αύριο να τα πούνε”, είπε καταλήγοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα