Την ΠτΔ προσκάλεσε στη Χάλκη ο Δήμαρχος, για την έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Μουσικής «Δημήτρης Κρεμαστινός»

Το 1ο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός που θα πραγματοποιηθεί 8-11 Σεπτεμβρίου, εκκινεί φέτος με στόχο να καταστεί ένας βιώσιμος πολιτιστικός θεσμός και τιμά τον αείμνηστο Χαλκίτη Δημήτρη Κρεμαστινό, την εξέχουσα ιατρική, ακαδημαϊκή, επιστημονική και πολιτική προσωπικότητα της χώρας, που αναγνώριζε και προωθούσε την αξία της μουσικής παιδείας.

της Νατάσας Παμπρή

“Το 1ο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης- Δημήτρης Κρεμαστινός, υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα, δημιουργήθηκε για να προωθήσει την δημιουργικότητα, την ποικιλομορφία και να βελτιώσει την γενικότερη ψυχολογία και ευημερία του νησιού. Αυτή την φιλοσοφία πρέσβευε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο άνθρωπος της επιστήμης, της πολιτικής και της τέχνης”, δήλωσε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου ο Άγγελος Φραγκάκης, Δήμαρχος Χάλκης και επί χρόνια στενός συνεργάτης του αείμνηστου κορυφαίου επιστήμονα και πολιτικού, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ήταν επιθυμία του ίδιου του Δημήτρη Κρεμαστινού η διεξαγωγή Φεστιβάλ Μουσικής στη Χάλκης.

Στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ έχει προσκληθεί να παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως ανέφερε ο κ. Φραγκάκης και είναι πολύ πιθανόν να παραβρεθεί την επόμενη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα αν τελικά παραστεί η κα Σακελλαροπούλου, θα είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2022 που θα βρεθεί στο νησί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται ότι η ΠτΔ επισκέφθηκε τη Χάλκη στις 7 Μαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα