Τήλος-Μαρία Καμμά στον RV : Τουρκικό φορτηγό πλοίο προσάραξε στο νησί Κίνδυνος ρύπανσης (ΗΧ)

Τουρκικό φορτηγό πλοίο προσάραξε σήμερα τα ξημερώματα σε βραχώδη περιοχή στο νησί της Τήλου, γεγονός που έγινε αμέσως αντιληπτό από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες και κίνησαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πρόκειται για το πλοίο MED CERKEZKOY σημαίας Τουρκίας με 17 μέλη πληρώματος όλοι Τούρκοι.

Το πλοίο απέπλευσε από Πειραιά για την Λαττακεια Συρίας έμφορτο με εμπορευματοκιβώτια. Είναι 146 μέτρα. Προσάραξε στην θαλάσσια περιοχή Ακρα Μοναστήρι, δυτικά της Τήλου.

Σε επιφυλακή

Στο σημείο, βρίσκονται δύο πλωτά σκάφη, και σύμφωνα με το λιμενικό, ο πλοίαρχος έχει ήδη κάνει επικοινωνία με ρυμουλκό πλοίο ελληνικής σημαίας το οποίο σπεύδει στην περιοχή. Οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλές και αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα βύθισής του.

Η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή. «Παρακολουθούμε το θέμα με ψυχραιμία» είπε χαρακτηριστικά, στον RealVoice 99.5 στην εκπομπή “Ανοιχτή Γραμμή” και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Κουλούμπρη 

Η κ. Καμμά απεύθυνε έκκληση για άμεση παρέμβαση των ελληνικών αρχών με αφορμή την προσάραξη τουρκικού πλοίου στο νησί και τον άμεσο κίνδυνο να υποστεί οικολογική καταστροφή από διαρροή καυσίμων ή φορτίου

Όπως επεσήμανε:

“Αυτό που μας προβληματίζει είναι η αδράνεια για τα μέτρα προστασίας τυχόν οικολογικής καταστροφής έχουμε ήδη κάνει τις κινήσεις μας ως δημοτική αρχή αλλά μας προβληματίζει η καθυστέρηση

Η κ. Καμμά έχει στείλει  επιστολές στα Λιμεναρχεία της Τήλου και της Ρόδου Επιβεβαίωσε ακόμη ότι ένα δεύτερο τουρκικό πλοίο βρίσκεται στο 1 ναυτικό μίλι από το νησί.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με 17 άτομα πλήρωμα με σημαία Τουρκίας προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Τήλου χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθεί κάποιος τραυματισμούς ούτε εισροή υδάτων.

Πρόκειται για το MED CERKEZKOY και όλα τα μέλη του πληρώματος είναι Τούρκοι. Το πλοίο απέπλευσε από Πειραιά για τον λιμένα Λαττακεια Συρίας έμφορτο με εμπορευματοκιβώτια. Είναι 146 μέτρα.

Στο σημείο βρίσκονται δύο πλωτά του λιμενικού, ενώ σπεύδει και ρυμουλκό.

Οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλές και αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα βύθισής του. Δεν έχει παρατηρηθεί για την ώρα ρύπανση, αλλά το πλοίο έχει πάρει ελαφρά κλίση και υπάρχει έντονη ανησυχία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα