Θύμα απατεώνων ο Γιώργος Τεζάρης στην Κάλυμνο – Του έκλεψαν χιλιάδες ευρώ από λογαριασμό

Ο Γιώργος Τεζάρης, από την Κάλυμνο, έπεσε θύμα κυκλώματος απατεώνων, οι οποίοι κατάφεραν με τηλεφωνική απάτη να του αποσπάσουν από τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας του, σχεδόν εννέα χιλιάδες ευρώ.

Ο επιτήδειος απατεώνας που του τηλεφώνησε ζητώντας προσωπικά στοιχεία για υποτιθέμενη επιστροφή ποσού, προσποιήθηκε ότι είναι υπάλληλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το θέμα γνωστοποίησε ο κ. Τεζάρης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το εξής μήνυμα:

Σας γνωστοποιώ πως σήμερα 23-3-2023 και ώρα 13.49 με απάτη αφαιρέθηκαν πως από τον τραπεζικό λογαριασμό της Εταιρείας μου ΤΕΖΑΡΗΣ ΤΟΥΡΣ ΑΕ στην Εθνική Τράπεζα , το συνολικό ποσό των 8.940 ευρώ.

Το κατάστημα της Καλύμνου ενώ ακύρωσε το ebanking ώστε να μην υπάρξει άλλη συναλλαγή , δεν έχει μέχρι αυτή τη στιγμή ακυρώσει τις συναλλαγές. Μας έδωσε για το λόγο αυτό το τηλέφωνο 2107727440 του τμήματος Ασφάλειας της Εθνικής Τράπεζας, τηλέφωνο στο οποίο δεν απαντά κανείς είναι συνεχώς κατειλημμένες οι γραμμές και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το τμήμα Ασφάλειας της Εθνικής Τράπεζας , ενώ η προστασία των χρημάτων μας που έχουμε στην Τράπεζα είναι ευθύνη της Τράπεζας μέχρι αυτή τη στιγμή οι δράστες δρουν ανενόχλητοι διότι καμία απάντηση δεν έχουμε ούτε στο μέηλ που στείλαμε στο Τμήμα Ασφάλειας της Τράπεζας. Έχουμε προβεί σε μηνύσεις και ενημερώσει τον αρμόδιο Εισαγγελέα ……
Να μην ξανα ανοιξουμε λινκ που μας στελνουν ακομα και αν ειναι απο γνωστους μας …….

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και άλλοι πολίτες δέχθηκαν αντίστοιχα τηλεφωνήματα από το κύκλωμα απατεώνων, ενώ το πρωί εξέδωσε ανακοίνωση η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναφέροντας τα εξής:

Μια νέα μέθοδος κακόβουλης επίθεσης παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες από κύκλωμα απατεώνων. Αυτή τη φορά, οι επιτιθέμενοι υποδύονται υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, χρησιμοποιώντας υπαρκτά ονοματεπώνυμα, με σκοπό να αποσπάσουν, από εταιρείες προμηθευτών και αναδόχων έργων, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών IBAN και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες με το πρόσχημα τεχνικού προβλήματος στις πληρωμές.

ΠροσοχήΟι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν ζητάνε ποτέ μέσω τηλεφώνου στοιχεία IBAN.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προειδοποιούν προμηθευτές και αναδόχους: «Μην δίνετε κανένα στοιχείο από το τηλέφωνο. Ενημερώστε συνεργαζόμενους αναδόχους για την τηλεφωνική / ηλεκτρονική απάτη».

N.Π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα