Θωμάς Καλοκύρης στον RV: Να ενημερωνόμαστε και να συμμετέχουμε ενεργά – Έτσι προστατεύουμε τη Δημοκρατία μας (audio)

Η Κως και τα Δωδεκάνησα σηκώνουν δυσανάλογα το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος. Τα νησιά μας χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την ευρωπαΐκή ένωση.

Ευθύνη όλων των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων πολιτικών κομμάτων μέσων μαζικής ενημέρωσης να επανέλθει συζήτηση εκεί που πρέπει να βρίσκεται αυτή την περίοδο. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για το μεταναστευτικό πρέπει να αλλάξουν πολλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά το ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κρατά όμηρο τη χώρα μας

Καλεσμένος της εκπομπής «RealKos» με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε τηλεφωνικά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης κύριος Θωμάς Καλοκύρης συζητώντας για το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών, τα σημαντικότερα ζητήματα που πρέπει να φτάσουν να συζητηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για το γεγονός ότι η συζήτηση σ’ αυτή την εκλογική μάχη έχει μετακυλιστεί και αναλώνεται σε θέματα εσωτερικής επικαιρότητας.

Όσον αφορά το γεγονός ότι σ’ αυτή την εκλογική μάχη η δημόσια συζήτηση έχει μετακυλιστεί σε θέματα εσωτερικής επικαιρότητας αντί σε κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα, ο κύριος Καλοκύρης δήλωσε τα εξής: «Δυστυχώς η συζήτηση έχει μετακυλιστεί στην εσωτερική επικαιρότητα όσον αφορά τις επικείμενες ευρωεκλογές και όχι τόσο σε θέματα τα οποία χρίζουν άμεσης μεταφοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό γίνεται κυρίως για δύο λόγους. Τον κόσμο τον ενδιαφέρει καθημερινότητα η ακρίβεια, η υγεία, τα οικονομικά. Από κει και έπειτα είναι ευθύνη όλων των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, πολιτικών κομμάτων, αλλά και των μέσων μαζικής ενημέρωσης να επανέλθει συζήτηση εκεί που πρέπει να βρίσκεται αυτή την περίοδο. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκεί όπου διαμορφώνονται πολιτικές και λαμβάνονται αποφάσεις οι οποίες καθορίζουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας μας».

Ιδιαίτερη αναφορά του κυρίου Καλοκύρη και στα θέματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση και την κλιματική αλλαγή. Δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής: «Το σημαντικότερο ίσως ζήτημα πέρα από τα εθνικά και το μεταναστευτικό που απασχολεί την χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η ενεργειακή μετάβαση. Πρέπει να δούμε πως θα μειώσουμε τους ρύπους και να είμαστε πιο φιλικοί προς το περιβάλλον. Ο τρόπος όμως με τον οποίον η χώρα μας έχει ξεκινήσει να πορεύεται μέσα σε αυτό το ζήτημα είναι κατά τη γνώμη μας λάθος. Είναι παράλογος και δημιουργεί πρόβλημα στις επιχειρήσεις μας και στους αγρότες μας δίοτι αυξάνουμε πολύ το κόστος παραγωγής ενώ ταυτόχρονα δεν ελέγχουμε τα προϊόντα που εισάγονται από τρίτες χώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός».

Αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα που πλήττει τη χώρα μας αλλά πολύ δε περισσότερο τα νησιά της περιφέρειας μας ο καιρός Καλοκύρης δήλωσε τα εξής: «Όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα η θέση της Ελληνικής Λύσης λύσεις είναι σαφής. Φυλάττουμε τα σύνορά μας, να μην μπαίνει όποιος θέλει. Κι αν κάποιος παρόλ’ αυτά μπει, να βλέπουμε και να ξέρουμε ποιος είναι. Εάν προέρχεται από χώρα που υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση, τον φιλοξενούμε. Εάν όμως έρχεται απ’ τα βάθη της Ασίας ή από άλλη περιοχή που δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με συνοπτικές διαδικασίες πρέπει να επιστρέφει στη χώρα απ’ όπου προήλθε. Πρέπει να αλλάξουν πολλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά το ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κρατά όμηρο τη χώρα μας. Με το να αναγκάζει όλους αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας να παραμένουν εδώ, δηλ στην πρώτη πύλη εισόδου της ΕΕ, παρότι οι ίδιοι επιθυμούν να μεταβούν στην Βόρεια Ευρώπη. Και όλο αυτό γίνεται από την Ευρώπη ουσιαστικά δωροδοκώντας την Ελλάδα με κάποια χρήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα