Θεοδόσης Νικηταράς: Πολύ μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Κω – Αισιοδοξία για την τουριστική σεζόν

Στο τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Κως, συγκριτικά με άλλoυς προορισμούς, αναφέρθηκε μιλώντας στον Real Voice και στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” με τον Τέρη Χατζηιωάννου, ο Δήμαρχος του νησιού Θεοδόσης Νικηταράς.

Της Νατάσας Παμπρή

Όπως είπε αυτό συμβαίνει γιατί η Κως παρουσιάζει ένα πιο ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη, έχει τη δυνατότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να το παρουσιάσει. Ο κ. Νικηταράς πρόσθεσε πως «η Κως έχει τη δική της δυναμική που διαφοροποιείται και από τη Ρόδο και από άλλους “ανταγωνιστικούς” προορισμούς.

“Πράγματι αυτό που αντιλαμβάνομαι κι εγώ είναι ότι το ενδιαφέρον το επενδυτικό αυτή την περίοδο στην Κω είναι μεγαλύτερο από ότι στη Ρόδο, ίσως γιατί η Κως παρουσιάζει ένα πιο ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη, γιατί έχει τη δυνατότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να το παρουσιάσει. Ίσως αυτός είναι ένας παράγοντας, θεωρώ όμως ότι όλα αυτά πρέπει να γίνονται λελογισμένα γιατί η άναρχη ανάπτυξη στο τέλος μόνο ανάπτυξη δεν είναι κι επιστρέφει ως μπούμερανγκ, άρα λοιπόν έχοντας μία συσσωρευμένη εμπειρία αρκετών δεκαετιών θα έλεγα ότι θα πρέπει να προσέξουμε και να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τον τόπο μας, την περιοχή μας, το νησί μας και οτιδήποτε έχει να κάνει με την ανάπτυξη να γίνεται μέσω ενός συνολικού σχεδιασμού και υπό αυτή την οπτική. Αυτή η Δημοτική Αρχή υπηρετεί αυτή τη φιλοσοφία”.

Αναφορικά με το πως εκτιμά ότι θα κινηθεί η τουριστική σεζόν στο νησί του Ιπποκράτη, ο Δήμαρχος Κω εξέφρασε την αισιοδοξία του, καταθέτοντας παράλληλα και τον προβληματισμό του για την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος:

“Είναι πάντως μία πραγματικότητα ότι η τουριστική περίοδος που βρίσκεται προ των πυλών θα εξελιχθεί ομαλά παρά τις δυσκολίες, παρά τον πόλεμο που βρίσκεται δυστυχώς σε εξέλιξη και νομίζω ότι οι αριθμοί στο τέλος θα αντανακλούν αυτή την προσδοκία.

Θέλω να πω όμως επίσης ότι υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός σε σχέση με την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα ο κάθε επιχειρηματίας και είναι ζητήματα τα οποία δεν υφίστατο πριν από μερικούς μήνες όπου έγινε και ο σχεδιασμός, έγιναν και συμφωνίες με τους Tour operators άρα λοιπόν με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου θα ανοίξει και ένας άλλος διάλογος σε σχέση με αυτά και πώς θα τα αντιμετωπίσουμε. Δηλαδή υπάρχει μία οικονομική διάσταση την οποία θα πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση και πρωτίστως η πολιτεία να δει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα