Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, 2023

99.5

LIVE

Θ. Καστανίδης για τα 9θέσια ταξί: “Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα (ΗΧ)

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε σήμερα το μεσημέρι την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την μετατροπή  σε 6θέσια ή 9θέσια των ταξί που λειτουργούν στο Νότιο Αιγαίο. Η πρόσκληση απευθύνεται στους κατόχους αδειών ταξί στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου εφόσον το επιθυμούν.  Σημειώνεται ότι για  το μέτρο αυτό που αποτελεί αίτημα του κλάδου,  ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος πέτυχε να εφαρμοστεί πιλοτικά μόνο στο Νότιο Αιγαίο, μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο και  με στόχο  την βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών

Σημειώνεται ότι  νομοθετική κατοχύρωση της δυνατότητας μετατροπής των ταξί των νησιών του Νοτίου Αιγαίου σε 6 έως 9 θέσεων έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, με το Άρθρου 68 του Ν.4850/21, σύμφωνα με το οποίο, μόνο για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου «επιτρέπεται η αντικατάσταση κυκλοφορούντων Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, τα οποία έχουν ως έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, τα οποία φέρουν ταξίμετρο».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε μέσα από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του  Real Voice 99,5 ο Πρόεδρος του Σωματείου  Ιδιοκτητών Ταξί  Ρόδου, Θεοδόσης Καστανίδης  για την πιλοτική λειτουργία του προγράμματος των 9θέσιων ταξί στο Νότιο Αιγαίο.
Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την ταχύτητα με την οποία ενήργησε, ώστε να γίνει πραγματικότητα το αίτημα του κλάδου.
Ακούστε τις δηλώσεις του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα