Τάσος Μπιρσίμ: Πέθανε ο προσωπικός σκηνοθέτης του Ανδρέα Παπανδρέου

Ο σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ άφησε την τελευταία του πνοή. Εκτός των άλλων έμεινε στην Ιστορία για τη σκηνοθεσία στις συγκεντρώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ

 Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ έφυγε από τη ζωή χθες, Τετάρτη, 5 Ιουνίου.

O Τάσος Μπιρσίμ ήταν στο επίκεντρο της θεμελίωσης και δημιουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης του Ant1, Mega και ΣΚΑΪ στην Ελλάδα μέχρι και πρόσφατα
Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε ο γιος του, τονίζοντας ότι η εξόδιος ακολουθία και η αποτέφρωση θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Τάσος Μπιρσίμ, ο προσωπικός, χαρισματικός σκηνοθέτης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρξε διευθυντής τηλεόρασης στην ΕΡΤ κατά τη δεκαετία του 1980.

Αρχισε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 την καριέρα του στην ελληνική τηλεόραση, που σύντομα τον φέρνει κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου και στα πιο μεγάλα ελληνικά πολιτικά γεγονότα με το ΠΑΣΟΚ.

Με την υποδοχή του ευρώ το 2002, την τελετή εγκαινίων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» το 2001, την τελετή για το Millennium – «Υποδεχόμαστε το 2000 στο ΦΩΣ της Ακρόπολης», τα εγκαίνια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» το 2004, ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν πρωτεργάτης στην κάλυψη μεγάλων γεγονότων της χώρας μας.

Με συχνές επισκέψεις σε περισσότερους από 130 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, βραβευμένος με το 1ο βραβείο «ΣΤΡΑΤΙΕΣ και ΛΑΟΙ» στο φεστιβάλ της Ρώμης 1994, ο Τάσος Μπιρσίμ εργαζόταν για τον εκσυγχρονισμό της τηλεοπτικής παραγωγής στην Ελλάδα.

Υπήρξε πρωτεργάτης στην οργάνωση και τη σκηνοθεσία μεγάλων live διεθνών πολιτικών και αθλητικών συναντήσεων. Από το Ράλι Ακρόπολις και τους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου, στο Ευρωμπάσκετ, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, στην υποδοχή των Ολυμπιονικών το 1996, καθώς και την τελετή έναρξης και λήξης του ΑΘΗΝΑ ’97.

Από το 2017 και μέχρι πρόσφατα ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ανάρτηση του γιου του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα