Τα ήθη και έθιμα τους γιόρτασαν οι μουσουλμάνοι της Ρόδου, στην εκδήλωση του Ραμαζάν Μπαϊράμ

Τα ήθη και τα έθιμα τους γιόρτασαν οι Μουσουλμάνοι της Ρόδου, σε μια ξεχωριστή βραδιά που οργάνωσε o Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Ρόδου η Αδελφοσύνη που εδρεύει νόμιμα στην Ρόδο από το 2000.

Τίμησαν με την  παρουσία τους την εκδήλωση του Ραμαζάν Μπαϊράμ που έγινε στο  κατάμεστο Αρίων Παλλάς και  ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του αειμνήστου  Selçuk Ozcan , ο Υφυπουργός Παππάς Ιωάννης, οι  βουλευτές Κόνσολας Μάνος, Υψηλάντης Βασίλειος,  ο Αντιπεριφεριάρχης  πρωτογενή τομέα Νότιου Αιγαίου,  Ζαννετίδης Φιλήμονας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κασάπης  Κυριάκος,  ο Αντιδήμαρχος  Σωτρίλης Θωμάς, ο Γενικός Πρόξενος  της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Ρόδο Kircaliali Salim, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου ιατρικού συλλόγου- υποψήφιος Ευρωβουλευτή Εξαδάκτυλος  Αθανάσιος, ο αντιπρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Κουτσόπουλος Κωνσταντίνος. Παρόντες ήταν και οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου Σιεχ Μουσταφά , Ζαμαντάκης Μεχμέτ, Ζαμαντάκης Ραμαζαν.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί φίλοι  Τούρκοι υπήκοοι που αγαπούν την Ρόδο και βρίσκονταν εδώ για διακοπές.

Τον συντονισμό του προγράμματος επιμελήθηκε η Πρόεδρος του συλλόγου Μπεχιτζέ Σελλαβτζή. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ανέφερε πόσο πολύτιμος ήταν για την τοπική κοινωνία ο αείμνηστος  Selçuk Ozcan και πόσο μεγάλη είναι η απουσία του.

Στην συνέχεια τον λόγο  έδωσε  στον Υφυπουργό και στους βουλευτές Δωδεκανήσου, στους  εκπροσώπους την Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και του Δήμου της Ρόδου, που και εκείνοι έκαναν την τοποθέτηση τους με έναν εγκάρδιο χαιρετισμό σχετικά με τον παιδικό  τους  φίλο – αδερφό, γείτονα, εκλιπόντα Selçuk Ozcan. Ευχήθηκαν χρόνια πολλά με υγεία σε όλους και έδωσαν τα συγχαρητήρια τους για το αφιέρωμα και το βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση.

Η πρόεδρος τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και προχώρησε σε απονομές για τους  επιτυχόντες στις εξετάσεις ξένης γλώσσας και τα Κρατικά Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας (τουρκικής γλώσσας) του Υπουργείου Πολιτισμού και θρησκευμάτων Ελλάδος για τα επίπεδα Β1 & Β2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα