Τα γραφεία του ΕΦΚΑ Ρόδου επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής Κατερίνα Βολονάκη

Η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Βολονάκη επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία, που στεγάζονται οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Ρόδου και διαπίστωσε τις ελλείψεις του ασφαλιστικού μας φορέα.

Από τους 148 εργαζόμενους, που απασχολούσαν τα πρώην ταμεία ΙΚΑ- ΟΑΕΕ- ΤΣΑΥ- ΤΜΕΔΕ – ΤΑΞΙ και τα επικουρικά ταμεία, υπηρετούν σήμερα συνολικά μόλις 49 εργαζόμενοι στην τοπική διεύθυνση.

Όπως την ενημέρωσε αναλυτικά η Πρόεδρος Εργαζομένων του ΕΦΚΑ Δωδεκανήσου, Ελένη Θεοδωράκη, στη νέα Υπηρεσία ΠΥΣΥ Νοτίου Αιγαίου, που συντονίζει όλη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχουν απομείνει 11 εργαζόμενοι, στο ΚΕΑΟ Ρόδου 9 εργαζόμενοι.

Στην υπηρεσία ΠΕΚΑ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, που είναι αρμόδια για τους ελέγχους σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, απέμειναν 13 εργαζόμενοι, κάτι που κάνει ακόμα πιο δυσχερή τον έλεγχο των επιχειρήσεων και την εισροή εσόδων για τον ασφαλιστικό φορέα. Το τμήμα της υπηρεσίας ελέγχων στη Σύρο απασχολεί δύο εργαζομένους και στη Μυτιλήνη τρεις.

Το δε γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Καρπάθου- Κάσου, που αναβαθμίστηκε σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει τρεις υπαλλήλους. Η τοπική Διεύθυνση της Καλύμνου είναι δραματικά υποστελεχωμένη. Το εφάπαξ παροχών των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι χειρόγραφο και για τον υπολογισμό του απαιτείται η αναζήτηση μεγάλου όγκου φακέλων από τον υπάλληλο, που έχει χρεωθεί την αίτηση.

Το ηλεκτρονικό πρόγραμμα, που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι είναι πεπαλαιωμένο με πολλά προβλήματα στην καταχώρηση των δεδομένων των ασφαλισμένων. Τα αιτήματα ναι μεν γίνονται ηλεκτρονικά, αλλά τα συνημμένα έγγραφα πρέπει να εκτυπώνονται από τους υπαλλήλους, που τα διαχειρίζονται. Ο φόρτος και οι συνθήκες εργασίας προκάλεσαν προβλήματα υγείας στους εργαζομένους (ήδη σε 5 εργαζόμενους), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στα καθήκοντά τους.

Είναι η επιτακτική η στέγαση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ σε άλλο κτίριο, που θα έχει επαρκή χώρο για την αποθήκευση των αρχείων και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών. Η πρόταση της υποψήφιας Βουλευτή για την αύξηση των εσόδων του φορέα είναι η ρύθμιση των βεβαιωμένων οφειλών των ασφαλισμένων σε 240 δόσεις με διαγραφή των τόκων και προσαυξήσεων, είτε με απλή αίτηση στην υπηρεσία είτε μέσω της πλατφόρμας εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα