Τα «Γεράκια» και η φρεγάτα «Αδρίας» σε συνεκπαίδευση με την ισπανική Αμφίβια Δύναμη Κρούσης στην Κάρπαθο

Το Σάββατο 24 και την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν συνεκπαιδεύσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την Ισπανική Αμφίβια Δύναμη Κρούσης (Spanish Amphibious Task Force – SP ATF) η οποία αποτελείται από το Αεροπλανοφόρο ESPS JUAN CARLOS I, το Αμφίβιο Πλοίο ESPS CASTILLA και την Φρεγάτα (Φ/Γ) ESPS NAVARRA, στις θαλάσσιες περιοχές Βορειοδυτικά της νήσου Καρπάθου, Βορείως Κρήτης και Δυτικά Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συνεκπαιδεύσεις, όπως παρακάτω:

  • Κατά τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2022 διεξήχθη PASSEX (Passing Exercise) της Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ με την SP ATF στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Βορειοδυτικά της νήσου Καρπάθου, όπου εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, στοχοποίησης, προχωρητικών ελιγμών και αντιμετώπισης αεροπορικής απειλής (Air Defence Exercise – ADEX) με την συμμετοχή 2 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.
  • Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 διεξήχθησαν συνεκπαιδεύσεις 2 F-4 και 2 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας με 4 AV-8B Harrier του Αεροπλανοφόρου ESPS JUAN CARLOS I στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Βορείως Κρήτης και Δυτικά Πελοποννήσου, σε αντικείμενα εγγύς αεροπορικής υποστήριξης [Close Air Support (CAS)] με τερματική καθοδήγηση πυρών [Joint Τerminal Αttack Controller (JTAC)], καθώς και αντικείμενα εκπαίδευσης εναέριας μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT).

Οι εν λόγω συνεκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδιασμού των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από το ΓΕΕΘΑ και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα