Tα εγκαίνια του νέου ασθενοφόρου στην Πάτμο από την αναπλ. υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη

Tα εγκαίνια του νέου ασθενοφόρου στην Πάτμο από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον Δήμαρχο του νησιού και Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Πάτμου, Νικήτα Τσαμπαλάκη.

Η κα Αγαπηδάκη με γραπτή δήλωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

Τρία μεγάλα βήματα μπροστά για την Πάτμο: πρώτον, το νέο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Πάτμου που παραδόθηκε χθες. Δεύτερον, η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και ξεκινάει άμεσα. Και τρίτον ο σταθμός τηλεϊατρικής που έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί!
Τρία βήματα που έρχονται για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες υγείας στο νησί αλλά και την πρόσβαση των νησιωτών μας στη δημόσια υγεία. Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων. Έχουμε αποδείξει ότι σκύβουμε πάνω από τα προβλήματα όλων των πολιτών, όπου κι αν βρίσκονται και εργαζόμαστε σκληρά για να τα λύσουμε.

Στην τελετή παράδοσης του νέου ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Πάτμου, το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται άμεσα η ενεργειακή και λειτουργική του αναβάθμιση, παραβρέθηκε την Τετάρτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Το νέο ασθενοφόρο έρχεται να αυξήσει τις παροχές υγείας προς τους πολίτες της Πάτμου, προσδίδοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στην καθημερινότητά τους.

«H υγεία μας είναι ένα εθνικό στοίχημα, ένα στοίχημα ζωής που δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα”, τόνισε η κυρία Αγαπηδάκη στο πλαίσιο της περιοδείας της στα Δωδεκάνησα, από το Πάτμιον Πνευματικό Κέντρο, όπου πραγματοποίησε ομιλία για την νέα Δημόσια Υγεία στα νησιά και αναφέρθηκε εκτενώς και στο Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ».

“Αυτό που μας έλειπε μέχρι τώρα είναι η πρόληψη, καθώς με την πρόληψη διατηρούμε την Υγεία”, ανέφερε η κυρία Αγαπηδάκη, τονίζοντας ότι πάμε να προλάβουμε τη νόσο πριν εκδηλωθεί. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αξία της τηλεϊατρικής, λέγοντας ότι “το κομμάτι της Τηλεϊατρικής που λειτουργεί και εδώ στην Πάτμο δίνει φοβερές δυνατότητες. Η Τηλεϊατρική αποτελεί ισχυρό κίνητρο να προσελκύσει γιατρούς γιατί πολλαπλασιάζονται και τα άτομα που βλέπουν. Για παράδειγμα, νοσηλεία κατ’ οίκον σε 3.500 σημεία σε όλη τη χώρα. ‘Αρα, οι ασθενείς δεν είναι μόνο οι κάτοικοι ενός νησιού. Είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός και έτσι αυτό είναι ισχυρό κίνητρο για να μπορέσει να προσελκύσει γιατρούς, ειδικά στα μικρά και πολύ μικρά νησιά”.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Αγαπηδάκη αναφέρθηκε και στην έναρξη λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Υγείας ( ΚΟΜΥ ) λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ξεκινάνε τον άλλο μήνα οι κινητές ομάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι οποίες είναι ουσιαστικά μικρά βανάκια που με ένα τηλεφώνημα θα μπορεί ο πολίτης να καλεί σε κεντρική γραμμή στο Υπουργείο Υγείας, να μεταφέρεται το σήμα αμέσως στην ΚΟΜΥ και να τον επισκέπτεται στο σπίτι, με γιατρό, νοσηλευτή, ακόμα και κοινωνικό λειτουργό. Παράλληλα με τις κινητές μονάδες, που είναι φορητά ιατρεία, θα επισκεφθούμε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό θα γίνεται συστηματικά, δε μιλάμε δηλαδή για ένα πρόγραμμα μία κι έξω που κάνουμε τώρα. Μιλάμε για ένα νέο μοντέλο πρόληψης και θα ξέρουν οι νησιώτες μας ότι για παράδειγμα την πρώτη εβδομάδα του μήνα θα έρχεται η κινητή μονάδα στην Πάτμο, στην Κάσο, στην Κάρπαθο, σε όλες τις νησιωτικές περιοχές για να κάνουν τις εξετάσεις τους και να μην έχουμε πια γεωγραφικές ανισότητες στην υγεία”.

 

Νωρίτερα, η κυρία Αγαπηδάκη συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Πάτμου Νικήτα Τσαμπαλάκη επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πάτμου και εν συνεχεία το Δημαρχείο όπου είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν το νησί στον τομέα της υγείας. “Το υπουργείο Υγείας έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να έχει τη συνέργεια με την τοπική αυτοδιοίκηση για να αναπτύξουμε ιατρικές κατοικίες”, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ανακοινώνοντας παράλληλα τη δέσμευση του Δήμου Πάτμου να παραχωρήσει ακίνητο το οποίο με την ενίσχυση του υπουργείου θα λειτουργήσει ως ιατρικές κατοικίες ούτως ώστε οι προκηρύξεις για την Πάτμο να μην είναι άγονες.

ΦΩΤΟ: Υπουργείο Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα