Σύσκεψη στο Δημαρχείο Καρπάθου υπό την υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Τα θέματα που ετέθησαν στην υπουργό από τον Δήμαρχο Μιχάλη Φελλουζή με κυρίαρχο το ακτοπλοϊκό

Το ακτοπλοϊκό πρόβλημα ήταν το πρώτο θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος Καρπάθου Μιχαήλ Φελλουζής στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου κατά τη χθεσινή επίσκεψη της στο Δημαρχείο Καρπάθου.

Η Υπουργός συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Παππά , τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα, τον Διοικητή του ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη κατέγραψε τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν η Έπαρχος Καρπάθου -Ηρ. Νήσου Κάσου κα Καλλιόπη Νικολαϊδου, ο Λιμενάρχης Καρπάθου Μιλτιάδης Ζώης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου κ. Βασίλειος Στασινόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καρπάθου κ. Μιχάλης Γερακιανάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ,Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Ευστάθιος Γαρεφαλάκης, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Χωροταξίας-Πολεοδομικής Οργάνωσης δ. Θεοχαρούλα Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Άρδευσης και Αποχέτευσης κ. Θεοδόσιος Μανωλάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Τουρισμού κ. Αναστάσιος Μηλιός, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Οργάνωσης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού κ. Νίκος Πρωτόπαπας, ο εντεταλμένος σύμβουλος αδέσποτων και αλιείας κ. Νικήτας Μαντικός, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μενετών κ. Νίκος Καλής.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ :

Ο Δήμαρχος Καρπάθου αναφερόμενος στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού ενημέρωσε ότι καθημερινά ο Δήμος γίνεται αποδέκτης παραπόνων που αφορούν την έλλειψη θέσεων σε νταλίκες με άμεσο αποτέλεσμα η τροφοδοσία του νησιού να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Ο Δήμαρχος ζήτησε να εξετάσει το Υπουργείο τη δρομολόγηση επιπλέον πλοίου π.χ. Blue Star Patmos – Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος-Ρόδος. Ο κ. Φελλουζής έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Υφυπουργό Ναυτιλίας για το γεγονός ότι με την έναρξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής είχε θέσει το αίτημα της όσο το δυνατόν καλύτερης διαμόρφωσης των ακτοπλοϊών δρομολογίων, και συγκεκρμένα δώδεκα (12) δρομολόγια επιπλέον εν όψει ης θερινής περιόδου. (Φεβρουάριος 2024). Για το ίδιο θέμα επανήλθε ( Απρίλιος 2024) ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή κατά την επίσκεψή τους στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ:

O Δήμαρχος αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της έγκρισης αδειοδότησης της προσωρινής εγκατάστασης Μονάδων Αφαλάτωσης. “Αντιμετωπίζουμε ως νησί τεράστιο πρόβλημα, λόγω έλλειψης νερού” δήλωσε. ”Η προσωρινή λύση της αφαλάτωσης πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν και παρακαλούμε κύριε Υπουργέ, όπως μεριμνήσετε άμεσα.”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ:

Ο κ. Φελλουζής ενημέρωσε ότι ο Δήμος Καρπάθου έκανε αίτηση ώστε να υπαχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης ανέργων στο Δημόσιο για τις ηλικίες 55-67. Αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προέκυψε για την πρόσληψη οδηγών. Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος περί προσοντολογίου (ΠΔ 85/2022) ο οδηγός που θα προσληφθεί θα πρέπει να έχει απολυτήριο Λυκείου. Κάτι το οποίο ένας οδηγός 55 χρονών αν δεν το έχει δεν μπορεί να προσληφθεί. “Απευθυνόμενος στην Υπουργό Εργασίας ο Δήμαρχος Καρπάθου ζήτησε να έρθει τροπολογία σε σχέδιο νόμου προς ψήφιση στη Βουλή να εξαιρεθούν οι νησιωτικοί δήμοι σε σχέση με τους ηπειρωτικούς από τη ρήτρα του εν λόγω προσοντολογίου του ΠΔ 85/2022, ούτως ώστε να είναι εφικτή η πρόσληψη(λαμβάνοντας υπόψην και τον μικρό πληθυσμό των νησιών)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ :

Ο κ. Φελλουζής ζήτησε την απλοποίηση των διαδικασιών για την πρόσληψη προσωπικού, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολλές οι φορές που υπάλληλοι φθάνουν στην Κάρπαθο χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να μπορεί ο εργοδότης να προβεί στην πρόσληψή του. Ο Δήμαρχος Καρπάθου ζήτησε να εξετασθεί αν γίνεται να δοθούν προσωρινές άδειες εργασίας στους ήδη διαμένοντες στην χώρα (πχ σύζυγοι Αλβανών οι οποίοι διαθέτουν άδεια), ώστε να λυθεί εν μέρει το πρόβλημα αυτό.”

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ:

Για το Γενικό Νοσοκομείο της Καρπάθου ο Δήμαρχος επεσήμανε τη σοβαρή υποστελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την επιβεβλημένη ανάγκη άμεσης πρόσληψης προσωπικού ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε απόφοιτους ιατρικής που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία στο νησί της Καρπάθου και οι οποίοι θα μπορούσαν να συνδράμουν στη λειτουργία του Νοσοκομείου. Επίσης ,τόνισε την αναγκαιότητα επάνδρωσης του τομέα ΕΚΑΒ στην Κάρπαθο .

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ:

Τέλος, η Δημοτική Αρχή εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Υφυπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Παππά για τη διαμεσολάβησή του στις επαφές με την ΚΤΥΠ, με στόχο την ανέγερση ενός νέου σχολικού συγκροτήματος στην Κάρπαθο. Συζητήθηκε η αναγκαιότητα του έργου και την απαραίτητη συνεργασία που θα χρειαστεί για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, ζητώντας τη συνεχή υποστήριξη και συμβολή του υπουργείου στην επιτυχή έκβαση του προγράμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα