Ανάμεσα σε Διακοσταματίου, Καλοπήτα και Κολιάδη “ψάχνεται” o ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Δωδ/σου για τον Δήμο Ρόδου

"Αναλαμβάνουμε άμεση πρωτοβουλία για τη σύμπραξη των προοδευτικών υποψηφίων Δημάρχων σε κοινό ψηφοδέλτιο νίκης"

Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές, σε ό,τι αφορά το Δήμο Ρόδου, πρέπει να φέρουν στο προσκήνιο την ευαισθησία και τον ηρωισμό των πολλών που αντιστάθηκαν στις φωτιές, που στάθηκαν αλληλέγγυοι και όλων όσων συνεχίζουν να επαγρυπνούν και να ανησυχούν, βλέποντας να καλλιεργείται ένας ψεύτικος εφησυχασμός, συγκάλυψη και καθυστέρηση των μέτρων πρόληψης και αποκατάστασης.

Η ανθεκτικότητα που επέδειξε η Ρόδος κατά την πολυήμερη δοκιμασία των καταστροφικών πυρκαγιών, πρέπει να ενθαρρύνει πρωτοβουλίες και δράσεις που ισχυροποιούν την κοινωνία του νησιού, συνδέοντας την βιώσιμη ανάπτυξη με την ποιότητα ζωής, εργασίας και επιχειρηματικότητας.

Αντλώντας από τη δύναμη των πολιτών της Ρόδου, οφείλουμε να αποτρέψουμε τη συνέχιση ενός τρόπου οργάνωσης της ανάπτυξης του νησιού που υποβαθμίζει τις υποδομές, που περιφρονεί τις προειδοποιήσεις και έγκαιρες διαμαρτυρίες, που ανέχεται την ασυδοσία και αυθαιρεσία σε βάρος των συνθηκών εργασίας και την ανομία σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι επιπτώσεις των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών και των φυσικών καταστροφών στον κάθε τόπο, δεν είναι ούτε κοινωνικά, ούτε πολιτικά ουδέτερες.

Έχουν διαφορετική βαρύτητα για τους κατοίκους της πόλης ή της υπαίθρου και διαφορετική για τους παραθεριστές.

Διαφορετική σημασία για τους εργαζόμενους, διαφορετική για τους επιχειρηματίες και διαφορετική για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Διαφορετική για τη φύση, για το περιβάλλον, για τα έμβια όντα και την χλωρίδα.

Σε όλες όμως τις περιπτώσεις, συνδέονται με την ποιότητα των υποδομών, την προνοητικότητα των αρχών, την ετοιμότητα των υπηρεσιών.

Η Δημοτική Αρχή, όπως και η Περιφερειακή, έχει σημαντική ευθύνη και ρόλο για την οργάνωση και το σχεδιασμό της ανάπτυξης.

Η αποκεντρωμένη διοίκηση δε σημαίνει απουσία του κράτους και των μηχανισμών πρόληψης και προστασίας.

Αντίθετα, σημαίνει ενίσχυση και ανάπτυξη πιο προσαρμοσμένων στις τοπικές συνθήκες, αποκεντρωμένων μηχανισμών και υπηρεσιών που σχεδιάζουν και δρουν πιο αποτελεσματικά.

Όλα τα παραπάνω, οδηγούν στην ανάγκη άμεσου αναπροσανατολισμού της δημοτικής αρχής σε έργα που θα στηρίζουν την ποιότητα της διαμονής, μετακίνησης, εργασίας και επιχειρηματικής ανάπτυξης στη Ρόδο.

Για τους κατοίκους, τους παραθεριστές και τις τουριστικές ροές. Χωρίς αποκλεισμούς ανθρώπων, εγκατάλειψη περιοχών, περιθωριοποίηση συνοικιών.

Για να επιτευχθεί αυτός ο νέος προσανατολισμός ήπιας ανάπτυξης και πολιτισμού, απαιτείται η συγκρότηση ψηφοδελτίου νίκης από τις προοδευτικές δυνάμεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει άμεση πρωτοβουλία για τη σύμπραξη των προοδευτικών υποψηφίων σε κοινό ψηφοδέλτιο και θα διαθέσει όλες του τις δυνάμεις για μια νέα, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητη οργάνωση και ανάπτυξη της Ρόδου.

Είναι βέβαιο, ότι σε αυτή τη κατεύθυνση θα συμπράξουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και συντηρητικές δυνάμεις, που ήδη έχουν επιδείξει αντίστοιχη ευαισθησία σε ζητήματα ανομίας στην κατάληψη παραλιών και στην αυθαίρετη δόμηση.

Άμεσα και σε αυτή την κατεύθυνση, η αρμόδια Επιτροπή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Δωδεκανήσου θα επιδιώξει κοινή συνάντηση με τους υποψηφίους κ.κ. Σ. Διακοσταματίου, Β. Καλοπήτα και Α. Κολιάδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα