Συντετριμμένος ο Αντιδήμαρχος Τάσος Σπανός από το θάνατο του Τέλη Παυλίδη – Καλεί τη ΔΕΕΠ ΝΔ Δωδεκανήσου να διοργανώσει εκδήλωση προς τιμήν του κορυφαίου πολιτικού (HX)

Συντετριμμένος και με “σπασμένη” τρεμάμενη φωνή από την απώλεια του αγαπημένου του φίλου, πολιτικού του μέντορα και στενού συνεργάτη επί δεκαετίες, ο Τάσος Σπανός, Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ρόδου, μίλησε για τον Αριστοτέλη Παυλίδη, στον Real Voice 99.5, που χθες το απόγευμα “έφυγε” για το μεγάλο ταξίδι και πέρασε στην αιωνιότητα, αφήνοντας πίσω του μία τεράστια πολιτική παρακαταθήκη.

της Νατάσας Παμπρή

Ο κ. Σπανός μίλησε για την ακεραιότητα και το ήθος του χαρακτήρα του εκλιπόντος κορυφαίου Δωδεκανήσιου πολιτικού που σφράγισε μία ολόκληρη εποχή και κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Μίλησε για την ανθρώπινη στενή σχέση και τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που τους συνέδεαν, την πολιτική οξυδέρκεια και τον απέραντο πλούτο γνώσεων που διέκριναν τον Αριστοτέλη Παυλίδη, την εργατικότητά του, την λατρεία του για τα “νησάκια” μας και βέβαια την πολιτική του πορεία.

Επιπλέον στάθηκε στο γεγονός της διαγραφής του από τη ΝΔ, καλώντας τη Διοικούσα Επιτροπή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας να διοργανώσει εκδήλωση προς τιμήν του Αριστοτέλη Παυλίδη, για να επανορθώσουν την αδικία που συντελέστηκε εις βάρος του.

Αναλυτικότερα ο Αντιδήμαρχος κ. Σπανός, τόνισε τα εξής:

Για όλους τους Δωδεκανήσιους ο Παυλίδης ήταν το σημείο αναφοράς. Ο φίλος μας, ο αγαπημένος, ο άνθρωπος που υπηρέτησε αυτό τον τόπο με αυταπάρνηση, έδωσε όλο του το είναι, όλη του τη ζωή για τα νησάκια, για τον νησιώτες, για την πρόοδο, για την ευημερία,την ανάπτυξη αυτού του τόπου που δεν υπολόγισε τίποτα, πάνω από όλους και από όλα ήταν αυτός ο ιερός σκοπός.

Ήθελε το πέρασμά του από αυτή τη ζωή να συνοδευτεί με το δικό του προσωπικό στίγμα να αφήσει κάτι πίσω για τις επόμενες γενιές για τη νεολαία, για τους νέους. Δεν υπολόγισε τίποτα, ούτε τρικυμίες ούτε φουρτούνες, αέρηδες.

Βρισκόταν πάντα πρώτος πρώτος, στα νησάκια, κοντά στους ανθρώπους τους, θυμάστε τότε στις καταστροφές της Κάσου που πέταξε με ένα μονοκινητήριο, όταν δεν μπορούσαν να πετάξουν ούτε τα σούπερ πούμα, ούτε τα αεροπλάνα, ούτε κανένας δεν μπορούσε, μόνο ο Παυλίδης βρέθηκε εκεί κοντά την ώρα της καταστροφής. Την οικογένειά του την είχε πριν είχε τόσο ψηλά, την είχε όμως ένα με τα νησιά, στο ίδιο επίπεδο.

Δυστυχώς σήμερα όλοι μας είμαστε φτωχοί στη Δωδεκάνησο, έχουμε ορφανέψει πολιτικά, αισθάνομαι ορφανός, έφυγε ο σεβαστός μου δάσκαλος, ο φίλος μου…Είμαι σίγουρος ότι από ψηλά θα μας βλέπει, θα μας καθοδηγεί, θα μας δίνει δύναμη, κουράγιο.

Και όλοι είμαστε ταγμένοι σε αυτό που έλεγε ο Τέλης, τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, όταν με πήρε τηλέφωνο θυμάμαι μιλήσαμε μαζί και του είπα Υπουργέ μου τι κάνουμε τώρα; Και μου είπε: “Τασάκι μου προχωράμε, όλα θα τα βρούμε στην ώρα τους”. και βέβαια προχωράμε μπροστά έχοντας ως ιερή παρακαταθήκη τις δικές του αρχές, τις δικές του αξίες, τις ανθρώπινες αξίες, τις αξίες που γαλούχησαν γενιές με ένα μοναδικό σκοπό και στόχο να αγαπάμε τον τόπο μας, να αγαπάμε τους ανθρώπους, να είμαστε έντιμοι και θα προσθέσω κάτι:

Ας φροντίσουν όλοι αυτοί, οι οποίοι τον αδίκησαν να επανορθώσουν. Καλώ τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας να πάρει θέση και να κάνει μία εκδήλωση προς τιμήν του Τέλη Παυλίδη, όπου θα αναδειχθεί μέσα από αυτή την εκδήλωση ότι ο Τέληςείναι πιο Νεοδημοκράτης από όλους τους Νεοδημοκράτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Ο Τέλης έδωσε τη ψυχή του για αυτή την παράταξη,ήταν πάντα έντιμος, άνθρωπος του φωτός, έλαμπε με την παρουσία του, ήταν άνθρωπος και τώρα με πιάνει ο θυμός, η θλίψη και με ενοχλεί το άδικο.

Καλώ τη ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας να βγει μπροστά και να κάνει εκδήλωση. Ο Τέλης Παυλίδης να ξέρουν ότι δεν είχε ποτέ ανάγκη καμίας αποκατάστασης είχε αποκατασταθεί στη συνείδησ και στη μνήμη του λαού. Νέα Δημοκρατία χωρίς Παυλίδη δεν νοείται.

Έλεγε πάντα εγώ γεννήθηκα Νέα Δημοκρατία και θα πεθάνω Νέα Δημοκρατία. Ποτέ ούτε για μία στιγμή παρά τις διαφορές φήμες που κυκλοφόρησαν, ποτέ δεν σκέφτηκε να φύγει από τη ΝΔ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα