Συνεργασία Apple-Google για τεχνητή νοημοσύνη στα iPhone

Διαπραγματεύσεις των δύο κολοσσών για ένταξη του Gemini στα νέα iPhone. Γιατί μια τέτοια κίνηση θα ταράξει τα νερά στον χώρο της τεχνολογίας. Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες.

Η Apple Inc. βρίσκεται σε συζητήσεις για την ένταξη της μηχανής τεχνητής νοημοσύνης Gemini της Google στο iPhone, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση, θέτοντας τις βάσεις για μια πολύ σημαντική συμφωνία που θα ταρακουνήσει τη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης.

Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε ενεργές διαπραγματεύσεις για να λάβει η Apple άδεια για το Gemini, το σύνολο μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης της Google, ώστε να το αξιοποιήσει σε ορισμένες νέες λειτουργίες στο λογισμικό iPhone φέτος, είπαν στο Bloomberg οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές. Η Apple είχε επίσης πρόσφατα συζητήσεις με την OpenAI και σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το μοντέλο της.

Εάν μια συμφωνία μεταξύ της Apple και της Google πραγματοποιηθεί, θα βασιστεί στη συνεργασία των δύο εταιρειών στο θέμα της αναζήτησης. Για χρόνια, η Google της Alphabet Inc. καταβάλλει στην Apple δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, για να κάνει τη μηχανή αναζήτησής της την προεπιλεγμένη επιλογή στο πρόγραμμα περιήγησης Safari του iPhone και σε άλλες συσκευές. Τα δύο μέρη δεν έχουν αποφασίσει τους όρους της συμφωνίας στην τεχνητή νοημοσύνη και δεν έχουν οριστικοποιήσει πώς θα εφαρμοστεί, είπαν οι πηγές.

Μια συμφωνία θα έδινε στο Gemini ένα βασικό πλεονέκτημα σε δισεκατομμύρια πιθανούς χρήστες. Αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι η Apple δεν είναι τόσο μακριά σε ό,τι αφορά τις προσπάθειές της για την τεχνητή νοημοσύνη όσο κάποιοι θα έλπιζαν -και απειλεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αντιμονοπωλιακό έλεγχο και των δύο εταιρειών.

Η Apple ετοιμάζει νέες δυνατότητες ως μέρος του iOS 18 -της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος iPhone-, με βάση τα δικά της μοντέλα AI. Ωστόσο, αυτές οι βελτιώσεις θα επικεντρωθούν σε λειτουργίες που λειτουργούν στις συσκευές της, αντί σε αυτές που παρέχονται μέσω του cloud. Έτσι, η Apple αναζητά έναν συνεργάτη για να την οδηγήσει στη γενετική (generative) τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών για τη δημιουργία εικόνων και τη σύνταξη δοκιμίων.

Οι εκπρόσωποι της Apple και της Google αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Το OpenAI δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα