Συναυλία με τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο διοργανώνει ο Δήμος Ρόδου την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Αντώνης Καμπουράκης: “Το σπουδαίο έργο του Σταύρου Ξαρχάκου είναι μέρος της πολυτιμότερης κληρονομιάς της χώρας μας”

Μαζί του οι σπουδαίοι τραγουδιστές Γιάννης Κότσιρας και Ηρώ Σαΐα

Στην πλατεία Ελευθερίας η συναυλία, στις 9 μ.μ.

Με τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, θα γιορτάσει η Ρόδος τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας (μπροστά από το Δημαρχείο) στις 21:00 και τον διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη θα πλαισιώνουν δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ηρώ Σαΐα, ενώ στην ορχήστρα συμμετέχουν εννέα μουσικοί, οι οποίοι παίζουν πιάνο, μπουζούκι, κιθάρα, ακορντεόν, σαντούρι, φλάουτο, μπάσο, λαούτο. Την ηχοληψία επιμελούνται οι Γιώργος Κορρές, Γιώργος Κολεβέντης και στον φωτισμό ο Γιάννης Καραλιάς.

«Ο Σταύρος Ξαρχάκος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της σύγχρονης μουσικής ιστορίας της Ελλάδας. Ανήκει στο «Πάνθεον» των παγκόσμιων δημιουργών που υπηρετούν τον πολιτισμό, χαράσσοντας βαθιά τις ψυχές των ανθρώπων. Δεν έχει όρια η τέχνη του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη μας, ήταν πάντα υπερβατική. Το σπουδαίο έργο του είναι μέρος της πολυτιμότερης κληρονομιάς της χώρας», τονίζει ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης.

Η συναυλία θα αποτελέσει μία διαδρομή στις εμβληματικές του μουσικές συνθέσεις, ένα ταξίδι σε τραγούδια ορόσημο της ελληνικής δισκογραφίας με τον κορυφαίο Έλληνα Σ. Ξαρχάκο να δίνει με τη δυναμική του παρουσία το πρόσταγμα στην ορχήστρα και να μας χαρίζει μοναδικές στιγμές ψυχικής, πνευματικής ανάτασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

«Μια συναυλία αφιέρωμα με τα μεγάλα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου είναι πάντα ένα πολύτιμο δώρο. Είμαστε κυριολεκτικά ενθουσιασμένοι που την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, οι επισκέπτες μας, όσο και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία ν’ απολαύσουμε έναν μεγάλο δημιουργό που συνέδεσε τα τραγούδια του με την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Ταρασλιάς.

«Είναι δύσκολο, να περιγράψει κάνεις με λόγια το μέγεθος του Σταύρου Ξαρχάκου ως σύνθετη, αλλά και ως προσωπικότητα. Εμβληματικός, πρωτοπόρος, ανεξάντλητος. Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι μια εξαιρετική βραδιά με έναν καλλιτέχνη, από τους στυλοβάτες της έντεχνης λαϊκής μουσικής» υπογραμμίζει και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Τέρης Χατζηιωάννου.

Σημειώνεται ότι η φετινή Παγκόσμια Ήμερα Τουρισμού έχει κεντρικό θέμα «Επενδύοντας στους ανθρώπους, τον πλανήτη και την ευημερία»! Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που καθιερώθηκε το 1970 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού επενδύοντας στους ανθρώπους, τον πλανήτη και την ευημερία, θέτει ως προτεραιότητά του την ανάκαμψη του τουριστικού προϊόντος και τη μελλοντική του ανάπτυξη, χωρίς να αποκλείει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου, Διεύθυνση Τουρισμού, ΔΟΠΑΡ, ΠΡΟΤΟΥΡ και ΔΕΡΜΑΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα