Συνάντηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής για θέματα Πολιτικής Προστασίας στη Δωδεκάνησο

 

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής  Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω Σταμάτη Καμπουράκη .

Στον υπουργό και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ο Βασίλης Α. Υψηλάντης, έθεσε ζητήματα πολιτικής προστασίας, για τα νησιά μας, δεδομένης της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει κάθε νησί στα διάφορα φυσικά φαινόμενα και στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.  Τόνισε μάλιστα την ανάγκη σύνταξης ειδικών σχεδίων και μελετών για αυτά.

Ο Βουλευτής πρότεινε και έγινε αποδεκτή  η  παρουσία στη Ρόδο  σύγχρονου πτητικού μέσου κατάσβεσης φωτιάς , η ενίσχυση της δύναμης της  πυροσβεστικής στη Ρόδο και Κω , η  άμεση σύσταση  ειδικής δασικής πυροσβεστικής δύναμης (δασοκομάντος) στη Ρόδο και ο προγραμματισμός σε δεύτερη φάση στην Κω, και η δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στην Κέφαλο Κω.

Ο υπουργός προγραμματίζει στο επόμενο διάστημα επίσκεψη στα νησιά μας και στις υπηρεσίες που ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα