Συνάντηση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον βουλευτή Δωδεκανήσου, Δημήτρη Γάκη

Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον κ. Γάκη αντίγραφο της Προγραμματικής Σύμβασης για την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, παρότι αυτή έχει δημοσιευθεί στην Δι@υγεια

Την επίσκεψη του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡIΖΑ, Δημήτρη Γάκη, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Τον κ. Γάκη συνόδευε ο Βασίλης Καραγιάννης, πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί χθες λόγω απουσίας του κ. Χατζημάρκου, επαναβεβαιώθηκε το καλό κλίμα συνεργασίας του Βουλευτή με τον Περιφερειάρχη, που είχε απτά αποτελέσματα με κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις, από την περίοδο ακόμα κατά την οποία ο κ. Γάκης  ήταν πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής.

Ο κ. Χατζημάρκος ενημέρωσε τον βουλευτή για όλα τα επιμέρους θέματα που έθεσε, καθώς και για τις προτεραιότητες και για την γενικότερη φιλοσοφία με την οποία λειτουργεί η Περιφερειακή Αρχή, αψηφώντας συχνά τα στεγανά των αρμοδιοτήτων της, με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων και το κλείσιμο ανοιχτών πληγών προηγούμενων δεκαετιών.

Μεγάλη συζήτηση έγινε για την προσφάτως υπογραφείσα Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την Προστασία και Ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Δήμου Ρόδου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΟΔΑΠ, όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σύμπλευση απόψεων σε κύρια ζητήματα λειτουργίας της Μεσαιωνικής Πόλης ταυτόχρονα με την ανάγκη προστασίας του Μνημείου, μέσα και από κανονιστικές διατάξεις για την λειτουργία της.

Ο κ. Χατζημάρκος παρέδωσε στον κ. Γάκη αντίγραφο της πολυσέλιδης Προγραμματικής Σύμβασης για την Μεσαιωνική Πόλη, παρότι αυτή έχει αναρτηθεί στην Δι@υγεια, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του,  παράλληλα με την απορία του, για την άδικη κριτική που δέχθηκε η Περιφερειακή Αρχή, πάνω σε θέματα για την επίλυση και προώθηση των οποίων υπήρξε και παραμένει σταθερά και διαχρονικά αρωγός.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα