Συνάντηση της υποψήφιας Βουλευτή Ελευθερίας Φτακλάκη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Β’ Δωδεκανήσου Θ. Καλαμάτα και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β’ Δωδεκανήσου είχε στην Κω η υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελευθερία Φτακλάκη την Παρασκευή 31 Μαρτίου, κατά την τριήμερη περιοδεία της στο νησί.

Η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ενημερώθηκε διεξοδικά για το πρόβλημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών από τον Πρόεδρο της Ένωσης Πέτρο Τολόζη, τον Αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Μαυρομάτη, τον Γενικό Γραμματέα Χρήστο Μήλιο και τα παριστάμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τα ζητήματα που απασχολούν την ΕΛ.ΑΣ. στα νησιά του βορείου συγκροτήματος στο νομό μας, με κύριο αίτημα την ενίσχυση σε προσωπικό, με αφορμή και την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και τις αυξημένες ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας στα νησιά Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Αστυπάλαια και Πάτμο, που είναι δημοφιλέστατοι προορισμοί, ώστε να στελεχωθούν εγκαίρως οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η Κως είναι ο τέταρτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός της χώρας και ως εκ τούτου τόσο ο διεθνής Αερολιμένας Κω «Ιπποκράτης», όσο και ο λιμένας Κω που είναι ο πρώτος σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, δέχονται χιλιάδες κόσμου σε καθημερινή βάση, αλλά και οι λιμένες Καλύμνου και Λέρου και απαιτείται ταχύτατα η στελέχωση της αστυνομικής δύναμης.

Επίσης, ο τομέας που ανήκει το Α.Τ. Πάτμου, η νήσος Πάτμος είναι από τους πιο μεγάλους στα Δωδεκάνησα και από τους πρώτους σε επισκεψιμότητα σε ελληνικούς προορισμούς, καθώς τους θερινούς μήνες φιλοξενεί περίπου είκοσι χιλιάδες (20.000) πολίτες, μόνιμους κατοίκους και τουρίστες.

Συνοπτικά, όπως αναφέρθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β’ Δωδεκανήσου:

1) Ο Αερολιμένας Κω ζητά ενίσχυση 80 αστυνομικών προκειμένου να λειτουργήσει ιδανικά.

2) Το Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου ζητά ενίσχυση 3 αστυνομικών ανακριτικών καθηκόντων.

3) Η Υπηρεσία Διαβατηριακού Ελέγχου του Τμήματος Ασφαλείας Κω, ζητά ενίσχυση 12 αστυνομικών, κατάλληλα εκπαιδευμένους στον διαβατηριακό έλεγχο.

Αμέσως μετά η κα Φτακλάκη επισκέφθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β’ Δωδεκανήσου και τον Αστυνομικό Διευθυντή Θέμη Καλαμάτα, σε μία εθιμοτυπική συνάντηση, όπου επιβεβαίωσε τα αιτήματα των αστυνομικών για άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών και παράλληλα ενημερώθηκε για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ.

«Δεσμεύθηκα να σταθώ στο πλευρό των αστυνομικών και να αναδείξω και να προωθήσω αρμοδίως τα δίκαια αιτήματά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Φτακλάκη, μετά το πέρας της σύσκεψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα