Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Χάλκης με την Γ.Γ. Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου

Ο Δήμαρχος Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης είχε συνάντηση εργασίας την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

Ο Δήμαρχος ανέλυσε στην κα Σδούκου την τρέχουσα κατάσταση και τα σημερινά δεδομένα της πορείας του project της Ελληνικής Κυβέρνησης “Chalki 1⁰ Gr – eco island” και συζήτησαν για την επόμενη ημέρα της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της χώρας μας, των Gr – eco Islands.

Η Χάλκη ως το πρώτο νησί της Ελλάδας το οποίο πιλοτικά υποστηρίζει την συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος έχει ήδη ξεκινήσει να “πρασινίζει” το ενεργειακό της μείγμα, να αναβαθμίζει τις υποδομές μεταφορών, διαχείρισης απορριμμάτων, δημοτικού φωτισμού και να εξασφαλίσει σημαντικά χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις μέσω της εγγραφής τους ως μέλη στην Ενεργειακή Κοινότητα Χάλκης ” ChalkiON “.

Η κα. Σδούκου τόνισε στον Δήμαρχο ότι το άκρως επιτυχημένο παράδειγμα της Χάλκης θα αποτελέσει ως βέλτιστη πρακτική το μπούσουλα της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για όλα τα υπόλοιπα νησιά που θα ακολουθήσουν.
Μετά από ένα χρόνο σχεδόν, τα οφέλη για το νησι και την τοπική κοινωνία είναι ορατά και με 100% κοινωνικό πρόσημο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα