Συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων για την παράτυπη μετανάστευση

Επήλθε συμφωνία για τακτικές εκατέρωθεν επισκέψεις των υπουργών Ναυτιλίας και Εσωτερικών σε Ελλάδα και Τουρκία αντίστοιχα

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης, Δημήτρη Καιρίδη, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου και του υπουργού Ναυτιλίας, Χρήστου Στυλιανίδη με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά.

Ο κ. Γερλικαγιά φέρεται να είπε στους Ελληνες υπουργούς ότι πρόθεση της Τουρκίας είναι να ανακόψει τις ροές μεταναστών από τη θάλασσα όπως έπραξε στις ροές από τα χερσαία σύνορα.

Στο πλαίσιο αυτό, επήλθε συμφωνία (όχι γραπτή) για τακτικές εκατέρωθεν επισκέψεις των υπουργών Ναυτιλίας και Εσωτερικών σε Ελλάδα και Τουρκία αντίστοιχα με αφετηρία την επίσκεψη του κ. Στυλιανίδη στην Αγκυρα στις αρχές του 2024.

Στις συναντήσεις θα πραγματοποιούν απολογισμό – ανασκόπηση όσων συμβαίνουν στο Αιγαίο σε σχέση με τη διαχείριση της παράτυπης μετανάστευσης και θα συζητούνται τρόποι επίλυσης των προβλημάτων.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι αρχηγοί του λιμενικού και της τουρκικής ακτοφυλακής. Συμφώνησαν να υπάρχει 24ωρη ανοικτή τηλεφωνική γραμμή (κόκκινο τηλέφωνο) για απευθείας επικοινωνίας των δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα