Συνάντηση ΕΚΡ και Σωματείου Ξεν/λων με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιό

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου είχε σήμερα συνάντηση στο χώρο του ΕΚΡ με τον τ. Υπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η Απεργιακή κινητοποίηση την προσεχή Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 11 στο ΕΚΡ, αλλά και το πλαίσιο αιτημάτων αυτής. Επίσης τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα, θέματα επαναπροσλήψεων των εποχιακά εργαζομένων στα ξενοδοχεία, παράνομες απολύσεις, φαινόμενα παραβατικότητας στο χώρο εργασίας και λοιπά θέματα του κλάδου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ολοένα και αυξανομένη ακρίβεια που σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη μέτρων ενίσχυσης και ελάφρυνσης των εργαζομένων έχει φέρει σε τραγική κατάσταση αυτούς.

Ο κ. Σαντορινιός αφού άκουσε προσεκτικά τις θέσεις και τα αιτήματα του ΕΚΡ και του Σωματείου συμφώνησε με την ορθότητα αυτών και διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες, δεσμευμένος για καίριες παρεμβάσεις του και περεταίρω πίεση κοινοβουλευτικά με σκοπό τη λύση των προβλημάτων και την  αντιμετώπιση μελλοντικών που θα προκύψουν.

Αμφότερες οι πλευρές συμφωνήσαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση ενίσχυση των εργαζομένων και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια ευρύτερου περιεχομένου συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα