Συναντήσεις υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ με εκπαιδευτικούς του 1ου Ειδικού Σχολείου και του 1ου Πειραματικού Δ.Σ. Ρόδου

Τα προβλήματα που ταλανίζουν διαχρονικά τη λειτουργία των σχολείων του νησιού, αναδείχθηκαν στη συζήτηση που είχαν με τους εκπαιδευτικούς του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Πειραματικού Σχολείου της Ρόδου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα Θεανώ Κουντούρη και Νίκος Φραζής.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν και η περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μαρία Χατζηγιάννη και Τάσος Γιουρούκογλου, εκπαιδευτικός μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ν. Δωδεκανήσου.

Είναι αδιανόητο σήμερα στο νησί, που διαθέτει εκατοντάδες πολυτελή ξενοδοχεία, που «πέφτουν» τα εκατομμύρια βροχή σε επιδοτήσεις για τουριστικές και πράσινες επενδύσεις και τα σχολικά κτήρια να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, δεν επαρκεί ούτε το προσωπικό, ούτε οι αίθουσες για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών που χρειάζονται ειδική εκπαιδευτική βοήθεια. Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στις ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού, όπως λογοθεραπευτές, ενώ μέχρι τώρα το Υπουργείο δεν έχει στείλει ούτε έναν τουλάχιστον εργοθεραπευτή, πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης στους γονείς.

Παρόμοια προβλήματα παρουσιάζονται στο σχολικό συγκρότημα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, όπου τελευταία είχαμε πτώση σοβάδων και προσωρινό κλείσιμο των σχολείων που στεγάζονται σ’ αυτό. Παρά τις διαμαρτυρίες των γονέων κανένας αντισεισμικός έλεγχος δεν έγινε και η παρέμβαση του δήμου ήταν ελλιπής, αφού τέσσερις μήνες μετά το γεγονός δεν έχει γίνει ακόμη η επισκευή του κτηρίου. Κατά τα άλλα η κυβέρνηση προωθεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ενοχοποιώντας τους για τα προβλήματα της εκπαίδευσης που η ίδια όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν με την πολιτική που εφαρμόζουν.

Η έλλειψη στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό δύο εκπαιδευτικών στη παράλληλη στήριξη, φαινόμενο που παρατηρείται και σε άλλα σχολεία, αποδεικνύεται ότι οι εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών βαραίνουν ως «κόστος» το αστικό κράτος, αποκαλύπτοντας τη μεγάλη αναντιστοιχία στις δυνατότητες και ανάγκες του σήμερα, που μένουν ανικανοποίητες ενώ ικανοποιούνται με «ψηφιακές» ταχύτητες οι ανάγκες του κεφαλαίου.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους στα σχολεία να δυναμώσουν τον αγώνα τους. Να κάνουν οδηγό την πείρα τους μέχρι σήμερα και στις κάλπες δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού, το μοναδικό αντίπαλο δέος στην πολιτική των κυβερνήσεων, το μοναδικό κόμμα που κρατάει ζωντανή την ελπίδα και έχει πρόταση πραγματικής προοπτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα