Συμβουλευτικές επισκέψεις μείωσης του ενεργειακού κόστους σε νοικοκυριά της Αστυπάλαιας

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας και Κινητικότητας που θα υλοποιηθεί στο νησί της Αστυπάλαιας στις 24-28/01, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν Συμβουλευτικές Επισκέψεις Μείωσης Ενεργειακού Κόστους (ΣΕΜΕΚ) σε νοικοκυριά που το επιθυμούν.

Η “Συμβουλευτική Επίσκεψη Μείωσης Ενεργειακού Κόστους” αποτελεί ουσιαστικά επίσκεψη κλιμακίου συνεργατών του Δήμου σε μια κατοικία, παρουσία της ει δυνατόν πλειοψηφίας των διαμενόντων, με σκοπό την παροχή συμβουλών για την μείωση του κόστος των λογαριασμών ενέργειας.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή καλώντας στον Δήμο από 8:00 – 15:00 στο τηλέφωνο 2243061406, υπόψιν κ. Κώστα Καμπύλη.
Ο χρόνος της ΣΕΜΕΚ θα συμφωνηθεί μετά από επικοινωνία του κλιμακίου με το ενδιαφερόμενο νοικοκυριό. Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται από Τρίτη μεσημέρι 24/01 μέχρι Παρασκευή απόγευμα 27/01 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τι είναι η ΣΕΜΕΚ:

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει σύντομη αυτοψία στα δομικά στοιχεία και συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού του σπιτιού, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιείται συζήτηση του κλιμακίου με τους διαμένοντες στο σπίτι σε μορφή συνέντευξης σχετικά με τις συνήθειες που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας. Απαραίτητη είναι επίσης η προσκόμιση λογαριασμών ενεργειακών υπηρεσιών (π.χ. ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης, κλπ.).

Στη συνέχεια με χρήση ενός εξειδικευμένου λογισμικού παράγεται μια έκθεση προτεινόμενων μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας και υπολογίζονται τα οικονομικά και ενεργειακά οφέλη κάθε μέτρου. Επίσης γίνεται ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν την περαιτέρω ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας
Διάρκεια ΣΕΜΕΚ: 30’ – 45’

Τι χρειάζεται να έχετε προετοιμάσει: Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε εντοπίσει λογαριασμούς ρεύματος, πετρελαίου ή όποιων άλλων ενεργειακών πόρων (π.χ. φιάλες υγραερίου, ξυλεία κ.ά.) χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας.

Τι έχετε να κερδίσετε από μια ΣΕΜΕΚ: Θα μάθετε πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε χωρίς να χρειάζεται να κάνετε καμία επένδυση, απλά αλλάζοντας τον τρόπο που καταναλώνετε ενέργεια. Συχνά το ποσό αυτό μπορεί να είναι 50 ευρώ αλλά μπορεί να φτάσει και εκατοντάδες ευρώ. Επίσης, θα μάθετε τι είδους παρεμβάσεις μπορείτε να πραγματοποιήσετε για να μειώσετε ακόμα περισσότερο κόστος και σε πόσο διάστημα θα είναι αυτό εφικτό. Τέλος, θα μάθετε πως μπορείτε να παράξετε τη δική σας ενέργεια και σε πόσο χρόνο μπορείτε να είστε σχεδόν ενεργειακά αυτόνομα νοικοκυριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα